Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam Chciałem wyjechać do USA 

Byłem już w USA 8 miesięcy na Escie 

dostałem wizę na lotnisku jak wszyscy  na 90 dni po tym czasie siedziałem w USA jeszcze 5 miesięcy.

Oczywiście pracowałem i odprowadzałem podatki tax..moje pytanie czy mogę jeszcze raz wiechać do USA . 

po zakończeniu 90 dni legalnego pobytu nie przekroczyłem 180 dni 

Edytowane przez Xarthisius
removed bold

Napisano

Ponieważ przekroczyłeś termin dozwolonego pobytu i zasady ESTA, która nie jest zezwoleniem na pracę straciła ona ważność. Gdy będziesz starać się o nową ESTA i zaznaczysz pozytywnie rubrykę o przedłużonym pobycie system automatycznie skieruje Cie do Konsulatu po tradycyjna wize B2, której prawdopodobnie nie dostaniesz. Nie ukrywaj nielegalnego pobytu bo w systemie widnieje info kiedy wyjechałeś z USA. 

Tak zakończył się Twój amerykański sen. Happy TGD!

Napisano

Szansa źe się nie zorientują źe złamałeś prawo imigracyjne jest minimalna. Jak kupisz bilet lotniczy to nikt ci za niego nie zwróci jakby co. Wg mnie w najbliższej przyszłości na wizę nieimigracyjną masz bardzo małe szanse. Nie masz bana czyli możesz startować w loterii lub żenić się z Amerykanką. 

Napisano
2 godziny temu, karol1234 napisał:

W aplikacji Esta jest ważna caly czas 

To wsiadał w samolot i leć. Tylko weź więcej kanapek bo najprawdopodobniej czeka Cie Round Trip tym samym aeroplanem.

Nauka "radziecka" zna różne przypadki i zdarzają się szczęściarze ale prawdopodobieństwo niewpuszczenia do USA jest bardzo realne.

Napisano
1 godzinę temu, mcpear napisał:

Szansa źe się nie zorientują źe złamałeś prawo imigracyjne jest minimalna. Jak kupisz bilet lotniczy to nikt ci za niego nie zwróci jakby co. Wg mnie w najbliższej przyszłości na wizę nieimigracyjną masz bardzo małe szanse. Nie masz bana czyli możesz startować w loterii lub żenić się z Amerykanką. 

3 godziny temu, karol1234 napisał:

W aplikacji Esta jest ważna caly czas 

Godzinę temu, andyopole napisał:

To wsiadał w samolot i leć. Tylko weź więcej kanapek bo najprawdopodobniej czeka Cie Round Trip tym samym aeroplanem.

Nauka "radziecka" zna różne przypadki i zdarzają się szczęściarze ale prawdopodobieństwo niewpuszczenia do USA jest bardzo realne.

Dokladnie mam tak zamiar zrobić... z głodu nie zdycham  a strate biletów to nawet nie odczuje  ...   

• Downvote 1
Napisano
2 godziny temu, mcpear napisał:

No właśnie nie mam  bo nie przekroczyłem 180 dni