karol1234 Napisano 28 Listopada Zgłoś Napisano 28 Listopada (edytowane) Witam Chciałem wyjechać do USA Byłem już w USA 8 miesięcy na Escie dostałem wizę na lotnisku jak wszyscy na 90 dni po tym czasie siedziałem w USA jeszcze 5 miesięcy. Oczywiście pracowałem i odprowadzałem podatki tax..moje pytanie czy mogę jeszcze raz wiechać do USA . po zakończeniu 90 dni legalnego pobytu nie przekroczyłem 180 dni Edytowane 28 Listopada przez Xarthisius removed bold Cytuj
andyopole Napisano 28 Listopada Zgłoś Napisano 28 Listopada Ponieważ przekroczyłeś termin dozwolonego pobytu i zasady ESTA, która nie jest zezwoleniem na pracę straciła ona ważność. Gdy będziesz starać się o nową ESTA i zaznaczysz pozytywnie rubrykę o przedłużonym pobycie system automatycznie skieruje Cie do Konsulatu po tradycyjna wize B2, której prawdopodobnie nie dostaniesz. Nie ukrywaj nielegalnego pobytu bo w systemie widnieje info kiedy wyjechałeś z USA. Tak zakończył się Twój amerykański sen. Happy TGD! Cytuj
karol1234 Napisano 28 Listopada Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada W aplikacji Esta jest ważna caly czas Cytuj
mcpear Napisano 28 Listopada Zgłoś Napisano 28 Listopada Szansa źe się nie zorientują źe złamałeś prawo imigracyjne jest minimalna. Jak kupisz bilet lotniczy to nikt ci za niego nie zwróci jakby co. Wg mnie w najbliższej przyszłości na wizę nieimigracyjną masz bardzo małe szanse. Nie masz bana czyli możesz startować w loterii lub żenić się z Amerykanką. Cytuj
andyopole Napisano 28 Listopada Zgłoś Napisano 28 Listopada 2 godziny temu, karol1234 napisał: W aplikacji Esta jest ważna caly czas To wsiadał w samolot i leć. Tylko weź więcej kanapek bo najprawdopodobniej czeka Cie Round Trip tym samym aeroplanem. Nauka "radziecka" zna różne przypadki i zdarzają się szczęściarze ale prawdopodobieństwo niewpuszczenia do USA jest bardzo realne. Cytuj
Xarthisius Napisano 28 Listopada Zgłoś Napisano 28 Listopada 4 hours ago, karol1234 said: dostałem wizę na lotnisku jak wszyscy na 90 dni po tym czasie siedziałem w USA jeszcze 5 miesięcy. Tak, z ciekawosci co Ci w takim wypadku pokazuje Travel History na stronach CBP? https://i94.cbp.dhs.gov/search/history-search ? Cytuj
karol1234 Napisano 28 Listopada Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada 1 godzinę temu, mcpear napisał: Szansa źe się nie zorientują źe złamałeś prawo imigracyjne jest minimalna. Jak kupisz bilet lotniczy to nikt ci za niego nie zwróci jakby co. Wg mnie w najbliższej przyszłości na wizę nieimigracyjną masz bardzo małe szanse. Nie masz bana czyli możesz startować w loterii lub żenić się z Amerykanką. 3 godziny temu, karol1234 napisał: W aplikacji Esta jest ważna caly czas Godzinę temu, andyopole napisał: To wsiadał w samolot i leć. Tylko weź więcej kanapek bo najprawdopodobniej czeka Cie Round Trip tym samym aeroplanem. Nauka "radziecka" zna różne przypadki i zdarzają się szczęściarze ale prawdopodobieństwo niewpuszczenia do USA jest bardzo realne. Dokladnie mam tak zamiar zrobić... z głodu nie zdycham a strate biletów to nawet nie odczuje ... 1 Cytuj
karol1234 Napisano 28 Listopada Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada Godzinę temu, Xarthisius napisał: Tak, z ciekawosci co Ci w takim wypadku pokazuje Travel History na stronach CBP? https://i94.cbp.dhs.gov/search/history-search ? Nie mam nic tylko data przylotu i wylotu Cytuj
karol1234 Napisano 28 Listopada Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada 2 godziny temu, mcpear napisał: Szansa źe się nie zorientują źe złamałeś prawo imigracyjne jest minimalna. Jak kupisz bilet lotniczy to nikt ci za niego nie zwróci jakby co. Wg mnie w najbliższej przyszłości na wizę nieimigracyjną masz bardzo małe szanse. Nie masz bana czyli możesz startować w loterii lub żenić się z Amerykanką. No właśnie nie mam bo nie przekroczyłem 180 dni Cytuj
Roelka v.2 Napisano Czwartek o 18:28 Zgłoś Napisano Czwartek o 18:28 1 hour ago, karol1234 said: No właśnie nie mam bo nie przekroczyłem 180 dni Ale twoja ESTA jest niewazna nawet jak przekroczysz pobyt 1 dzien. Myslisz ze ma granicy nie zauwaza lol? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi