mola Napisano 11 Lutego Zgłoś Napisano 11 Lutego 10 minut temu, Marzka 75 napisał: Miałam następującą sytuację, w 3006 r. roku odmówiono mi wizy, następnie w 2007 r dostałam, byłam turystycznie w USA 4 razy wracałam zawsze na czas, teraz chciałam ubiegać się o esta, i nie wiem czy odpowiedzieć na pytanie czy była odmowa wizy, de facto była jednak bardzo dawno. Jeśli wstawiam tak to system podpowiada że jest duże prawdopodobieństwo że nie otrzymam esty. Jak myślicie zrobić? Możesz albo powiedzieć prawdę, nie otrzymać ESTY i ubiegać się o wizę, albo nakłamać, zostać przyłapanym na kłamstwie (co raczej jest proste w Twoim przypadku jako że ta odmowa jest w systemie), zostać na zawsze wykluczoną z ubiegania się o ESTĘ, potencjalnie dostać zarzuty kryminalne, zostać nie wypuszczoną do USA i na długo, jeśli nie na zawsze pogrzebać swoje szanse na jakąkolwiek wizę. Cytuj
pieczarr Napisano 11 Lutego Zgłoś Napisano 11 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, Marzka 75 napisał: Miałam następującą sytuację, w 3006 r. roku odmówiono mi wizy, następnie w 2007 r dostałam, byłam turystycznie w USA 4 razy wracałam zawsze na czas, teraz chciałam ubiegać się o esta, i nie wiem czy odpowiedzieć na pytanie czy była odmowa wizy, de facto była jednak bardzo dawno. Jeśli wstawiam tak to system podpowiada że jest duże prawdopodobieństwo że nie otrzymam esty. Jak myślicie zrobić? Esta kosztuje około 20$, decyzja jest z reguły po 2-3h. Nawet jak nie otrzymasz to z tego co kojarzę zwracają 15$. Znam osoby które wielokrotnie nie otrzymały wizy a Estę bez problemu. Nie ma co się zastanawiać. Edytowane 11 Lutego przez pieczarr Cytuj
Marzka 75 Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego Czyli oświadczyć zgodnie z prawdą, że nie otrzymałam wizy. Cytuj
Marzka 75 Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego 15 godzin temu, pieczarr napisał: Esta kosztuje około 20$, decyzja jest z reguły po 2-3h. Nawet jak nie otrzymasz to z tego co kojarzę zwracają 15$. Znam osoby które wielokrotnie nie otrzymały wizy a Estę bez problemu. Nie ma co się zastanawiać. Czyli oświadczyć zgodnie z prawdą, że w 2006 roku nie otrzymałam wizy. Cytuj
aKamilek Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego 16 hours ago, pieczarr said: Esta kosztuje około 20$, decyzja jest z reguły po 2-3h. Nawet jak nie otrzymasz to z tego co kojarzę zwracają 15$. Znam osoby które wielokrotnie nie otrzymały wizy a Estę bez problemu. Nie ma co się zastanawiać. Rozwiniesz, jaka była ich sytuacja? Ja miałem odmowę w 2017 i 2018 roku. W 2019 dostałem, poleciałem turystycznie i wróciłem do Polski po 10 dniach. Teraz nie wiem, czy starać się o wizę czy o ESTA. Cytuj
Marzka 75 Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego 43 minuty temu, aKamilek napisał: Rozwiniesz, jaka była ich sytuacja? Ja miałem odmowę w 2017 i 2018 roku. W 2019 dostałem, poleciałem turystycznie i wróciłem do Polski po 10 dniach. Teraz nie wiem, czy starać się o wizę czy o ESTA. Czyli po 2 odmowach w 2019 roku dostałeś ESTA? Cytuj
aKamilek Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego 1 hour ago, Marzka 75 said: Czyli po 2 odmowach w 2019 roku dostałeś ESTA? Nie, w 2019 dostałem wize, o którą starałem się jak jeszcze nie było ruchu bezwizowego. Cytuj
Marzka 75 Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego Próbuje zawnioskować o ESTA i jeśli oświadczam że odmówiono mi wizy system nie pozwala mi przejść dalej, czy ktoś pomoże mi w tym problemie?? Cytuj
aKamilek Napisano Piątek o 10:37 Zgłoś Napisano Piątek o 10:37 On 2/12/2025 at 8:42 PM, Marzka 75 said: Próbuje zawnioskować o ESTA i jeśli oświadczam że odmówiono mi wizy system nie pozwala mi przejść dalej, czy ktoś pomoże mi w tym problemie?? i jak, udało się otrzymać ESTA? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi