Roelka v.2 Napisano wczoraj o 04:50 Zgłoś Napisano wczoraj o 04:50 6 hours ago, Krystian-Jab said: Wole dwa razy spytać niż. Potem się okaże , że czegoś nie dopilnowałem czy nie wiedziałem. Jak by się ewentualnie dostalo odmowe za jakieś pierdoły to z tego co rozumiem to prawnik i odwoływania, czy z odmowami ciężki temat? Biluletyn ruszył przez dwa miesiące chyba 4-5 miesiące więc może idzie ku dobremu (może nowa administracja pogoni urzędników słyszałem ,że ukraincy tam zapychali miejsca to oni też niby mają być pogoneni) To jest najśmieszniejsza rzecz jaka ostatnia przeczytałam w internetach. Dzięki, potrzebowałam tego Nowa administracja co najwyżej moze "pogonic" kategorie wiz pracowniczych poprzez całkowita ich eliminacje. W to już bardziej uwierzę niż przyspieszanie czegokolwiek na korzyść imigrantow. Na podstawie twojego postu myślałam że masz już dawno zielona karte i zamieszasz starac sie o obywatelstwo... a tutaj już masz pytania o obywatelstwo a jeszcze nie masz wizy w ręku. Na dodatego już planujesz coś kombinować z wiza i starasz się zrobić to tak żeby potem nie wykryto? Bo generalnie tak się odczuwa twoje posty. Zamiast się martwić naprawdę na zapas (od wizy do obywatelstwa jest bardzo bardzo długa droga) skup się najpierw na procesie wizowym. USA zostało właśnie spisane (wg wiadomosci) na listę krajów pod obserwacje że względu na potencjalne limity w wolnościach obywatelskich. Trump wygrał między innymi ponieważ wielu Amerykanow nienawidzi imigrantow którzy "zabieraja" im pracę. Ci umysłowo szczególnie Amerykanie maja w nosie czy ktoś jest nielegalny czy na wizie pracowniczej. To że obecnie rząd bardziej lubi Polaków vs Ukraińców nic nie znaczy. Za godzinę Musk powie ze Polacy mają zamknąć ryja i Trump potulnie Muskowi przyzna rację że Polacy są fuj i wtedy zacznie się ograniczanie imigracji dla Polaków. W takich niestety realiach żyjemy. Więc na ten moment skup się na tym żeby twoja aplikacja o wize pracownicza była idealna i nic poza tym. 2 Cytuj
Krystian-Jab Napisano 16 godzin temu Zgłoś Napisano 16 godzin temu 11 godzin temu, kzielu napisał: Odpowiedz - tak - weryfikuja dlaczego dostalo sie zielona karte nawet bardziej niz w przypadku samego procesu GC. Natomiast w momencie otrzymania GC jestes pelnoprawnym rezydentem * i nie masz zadnych zobowiazan wobec pracodawcy. Pytam o bo pracodawca wymaga 2 lat by u niego pracować bo przyjejdźie. Dwa lata to długi czas dlatego wole widzieć na co się pisze. Niby nie ma żadenj lojalki ale powiedziano mi ,że mogą mnie zgłości do urzędu i deportować jak bym nie chciał u nich pracować. Nie wiem o co chodzi z tym zgłoszeniem do urzędu i deportem (czy tylko mnie straszyli, czy jest coś na rzeczy) ? Druga sprawa słyszałem, że potem mogą być problemy przy naturalziacji jeśli przyjechało się do sponorowanego pracodawcy u nie przepracowało się jakiegoś dłuższego czasu u niego. To mnie zdzwiło ,że potem aż tak to werfyfikują i myślałem ,że liczy się bardziej co już robiłeś w USA. Mam propstu złe relacje z byłym pracodwacą/oszustem na podstawie którego doświadczenie się sponsoruje. Boję się poprostu ,że po złości może coś nagadać na mnie mimo iż papiery całkowicie ok. Lpeiej, żeby już ewentualnei cofenli na etapie sponoringu niż potem latami sie stresować. Wiem, że fantuzje bo wątpie by cofenli jeśli papiery mam ok ale nie pojdeme życiowej dezycji jeśli nie będę pewny, stąd moje pytania i dociekliwości Cytuj
Xarthisius Napisano 15 godzin temu Zgłoś Napisano 15 godzin temu 15 hours ago, andyopole said: Kto wie czy takim samym powodem nie bedzie np. odmowa wziecia rzadowego kredytu na Tesle? :-) @andyopole Ty jakis prorok czy co?! https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/114141854575248527 Sean Hannity (ten z FOX News, ktory przez lata krytykowal EV) tez sobie wlasnie kupil. Ani chybi Mike Johnson zaraz zlozy ustawe, ktora wprowadzi wymog posiadania Tesli do naturalizacji... Cytuj
kzielu Napisano 15 godzin temu Zgłoś Napisano 15 godzin temu 1 hour ago, Krystian-Jab said: Pytam o bo pracodawca wymaga 2 lat by u niego pracować bo przyjejdźie. Dwa lata to długi czas dlatego wole widzieć na co się pisze. Niby nie ma żadenj lojalki ale powiedziano mi ,że mogą mnie zgłości do urzędu i deportować jak bym nie chciał u nich pracować. Nie wiem o co chodzi z tym zgłoszeniem do urzędu i deportem (czy tylko mnie straszyli, czy jest coś na rzeczy) ? Druga sprawa słyszałem, że potem mogą być problemy przy naturalziacji jeśli przyjechało się do sponorowanego pracodawcy u nie przepracowało się jakiegoś dłuższego czasu u niego. To mnie zdzwiło ,że potem aż tak to werfyfikują i myślałem ,że liczy się bardziej co już robiłeś w USA. Mam propstu złe relacje z byłym pracodwacą/oszustem na podstawie którego doświadczenie się sponsoruje. Boję się poprostu ,że po złości może coś nagadać na mnie mimo iż papiery całkowicie ok. Lpeiej, żeby już ewentualnei cofenli na etapie sponoringu niż potem latami sie stresować. Wiem, że fantuzje bo wątpie by cofenli jeśli papiery mam ok ale nie pojdeme życiowej dezycji jeśli nie będę pewny, stąd moje pytania i dociekliwości Jezeli sponsoruja Cie wprost na GC to ewentualne wymagania to kwestia cywilna pomiedzy pracodawca a Toba, moga Cie pozwac do sadu, wyslac ekipe ktora Ci wrzuci do bagaznika lub cos innego ale w momencie jak otrzymasz GC, z punktu widzenia procesu imigracyjnego zrobic Ci nic zupelnie nie moga (bez implikowania siebie w sensie ze pracodawca sfalszowal dokumenty do petycji i wcale nie jestes tym za ktorego Cie podali). Cytuj
kzielu Napisano 15 godzin temu Zgłoś Napisano 15 godzin temu 13 minutes ago, Xarthisius said: @andyopole Ty jakis prorok czy co?! https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/114141854575248527 Sean Hannity (ten z FOX News, ktory przez lata krytykowal EV) tez sobie wlasnie kupil. Ani chybi Mike Johnson zaraz zlozy ustawe, ktora wprowadzi wymog posiadania Tesli do naturalizacji... Ciekawe jak losy EV tax creditu sie dalej potocza - juz mial byc likwidowany bo to zamach na wolnosc prawdziwych amerykanow a tu za chwile sytuacja sie odmieni o 180 stopni. Okaze sie ze odlaczanie ladowarek w rzadowych budynkach zaraz sie zamieni w ich rozbudowe.... A ze Tesla tez sprzedaje (sprzedawala) fotowoltaike ;-) to sie okaze ze odnawialna energia to jak najbardziej.... Cytuj
andyopole Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu Godzinę temu, Xarthisius napisał: @andyopole Ty jakis prorok czy co?! https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/114141854575248527 Sean Hannity (ten z FOX News, ktory przez lata krytykowal EV) tez sobie wlasnie kupil. Ani chybi Mike Johnson zaraz zlozy ustawe, ktora wprowadzi wymog posiadania Tesli do naturalizacji... Jeden z moich ulubionych kabaretow napisal skecz pod tytulem: "tata ma zawsze racje!". Cytuj
andyopole Napisano 7 godzin temu Zgłoś Napisano 7 godzin temu 8 godzin temu, Xarthisius napisał: @andyopole Ty jakis prorok czy co?! https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/114141854575248527 Sean Hannity (ten z FOX News, ktory przez lata krytykowal EV) tez sobie wlasnie kupil. Ani chybi Mike Johnson zaraz zlozy ustawe, ktora wprowadzi wymog posiadania Tesli do naturalizacji... Chciałoby się powiedzieć: A nie mówiłem? https://www.washingtonexaminer.com/news/3344147/trump-buys-tesla-white-house-thank-elon-musk-great-patriot/?fbclid=IwY2xjawI9nH5leHRuA2FlbQIxMQABHctWSG7cc8qzp4FusHWUNSfK4Wjr3HeMo6L17XNbwyZr7W-rd8s0ITqhog_aem_5ZatuAwxZKTkfvXSZINbBA Cytuj
Xarthisius Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu 43 minutes ago, andyopole said: Chciałoby się powiedzieć: A nie mówiłem? https://www.washingtonexaminer.com/news/3344147/trump-buys-tesla-white-house-thank-elon-musk-great-patriot/?fbclid=IwY2xjawI9nH5leHRuA2FlbQIxMQABHctWSG7cc8qzp4FusHWUNSfK4Wjr3HeMo6L17XNbwyZr7W-rd8s0ITqhog_aem_5ZatuAwxZKTkfvXSZINbBA To jeszcze nic. To ze byl sales event na trawniku Bialego Domu to pikus. Potem jeszcze Trump powiedzial, ze Ci protestuja Tesle beda scigani jako domestic terrorists... Cytuj
andyopole Napisano 5 godzin temu Zgłoś Napisano 5 godzin temu Widziałem to też ale już nie linkowałem bo fajrant nadszedł i poszedłem do domu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi