Skocz do zawartości

przedluzylem pobyt czy w U.S Amb.. wiedza o tym

michaelt1407

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam bylem w USa 3 lata ,wize mialem na 3 miechy czy w ambasadzie wiedza o tym.Chce sie starac o wize ponowny raz czy mam powiedziec ze wrocilem w terminie,czy wiedza ze wrocilem po 3 latach ?Prosze napiszcie!!!

Napisano

A propos przypomniala mi sie taka sytuacja: lotnisko, chca deportowac Polaka z powrotem do Polski. Rozmawiam z oficerem imigracyjnym (zupelnie przypadkowo) a ten mnie prosi czy moglabym wyjasnic Panu (Polakowi) w jego ojczystym jezyku, ze wozenie do USA 2 walizek hebli, dlut i innych narzedzi stolarskich naprawde swiadczy o zamiarze podjecia pracy na wizie turystycznej. Ja tlumacze to Panu, a Pan do mnie: to co - juz zadnego hobby miec nie mozna?! Ja Pani od lat mebelki robie w wolnym czasie - takiez moje hobby, co ja na to poradze...

Niestety Pan zostal odeslany skad przyjechal.. bo poza 'narzedziami do praktykowania hobby' to Pan tu byl 'jedyne' 6 lat za dlugo poprzednim razem...

Napisano

ostatnia odpowiedż była super, ale podobno tak często jest, może kyoś miał podobny incydent, apropo znam gościa który bedąc 5 miesiecy na wizie turystycznej (pozwolenie na 6miesiacy) wrócil do kraju i za miesiąc wyjeżdzał . Pracownik od imigracji dokładnie mu sie przyjzał i w notesie znaleziono wszystkie zarobione dniówki i gdzie pracowal itp. i dalej wiadomo . Ale wszystoko to go usprawiedliwia to że byl to polski POLICJANT i wszystoko wiadomo . Pozdrawiam wszystkich i wiadomo kogo............

Napisano

Hej ! A jak to jest teraz ?!

Sami popatrzcie jak wiezdzamy do USA to :

Odciski palców

zdjecie i to nie twarzy jak sie dowiedzialam tylko siatkówki OKA !

I popatrzcie wjezdzamy na turystycznej do USA okey , porobili nam odciski i zdjecia i jestesmy w stanach CHURAA !!! hehe...

Ale cos nam sie popieprzylo w glowce i planujemy zostac wize dostalismy np. na pol roku nigdzie nic nie zglaszamy i zostajemy hmm... nielegalnie i co teraz ??!!!

Beda nas szukac, przeciez w prawdzie to jakby oni chcieli to raz dwa i maja wszystkich nielegalnych w USA i deportacja ale tego sie robic im nie chce !

Wiec co w tedy beda lapac bo wkoncu maja odciski i zdjecia. Ale po co w ogole oni te zdjecia robia??!!! i te odciski po co i na co to komu ???!!!

Ile ludzi wjezdza i zostaje nielegalnie i calkiem niezle im sie powodzi :)

Napisano
Ale po co w ogole oni te zdjecia robia??!!! i te odciski po co i na co to komu ???!!!

a po to ze jak ktos puknie prezydenta i znajda bron z odciskami, to maja w czym szukac ;-D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...