michaelt1407 Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 Witam bylem w USa 3 lata ,wize mialem na 3 miechy czy w ambasadzie wiedza o tym.Chce sie starac o wize ponowny raz czy mam powiedziec ze wrocilem w terminie,czy wiedza ze wrocilem po 3 latach ?Prosze napiszcie!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelkrk2 Posted January 2, 2006 Report Share Posted January 2, 2006 zartujesz czy powaznie piszesz?)jasne ze wiedza!!! tak trudno najpierw przegladnac forum??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 jesli byles nielegalnie to mozesz miec klopoty chociaz czasami ludziom sie udaje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 ... i dostaja promese wizy w konsulacie, tylko potem pytanie czy cie wpuszcza na granicy w USA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 A propos przypomniala mi sie taka sytuacja: lotnisko, chca deportowac Polaka z powrotem do Polski. Rozmawiam z oficerem imigracyjnym (zupelnie przypadkowo) a ten mnie prosi czy moglabym wyjasnic Panu (Polakowi) w jego ojczystym jezyku, ze wozenie do USA 2 walizek hebli, dlut i innych narzedzi stolarskich naprawde swiadczy o zamiarze podjecia pracy na wizie turystycznej. Ja tlumacze to Panu, a Pan do mnie: to co - juz zadnego hobby miec nie mozna?! Ja Pani od lat mebelki robie w wolnym czasie - takiez moje hobby, co ja na to poradze... Niestety Pan zostal odeslany skad przyjechal.. bo poza 'narzedziami do praktykowania hobby' to Pan tu byl 'jedyne' 6 lat za dlugo poprzednim razem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz98 Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 ostatnia odpowiedż była super, ale podobno tak często jest, może kyoś miał podobny incydent, apropo znam gościa który bedąc 5 miesiecy na wizie turystycznej (pozwolenie na 6miesiacy) wrócil do kraju i za miesiąc wyjeżdzał . Pracownik od imigracji dokładnie mu sie przyjzał i w notesie znaleziono wszystkie zarobione dniówki i gdzie pracowal itp. i dalej wiadomo . Ale wszystoko to go usprawiedliwia to że byl to polski POLICJANT i wszystoko wiadomo . Pozdrawiam wszystkich i wiadomo kogo............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
baller Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 Hej ! A jak to jest teraz ?! Sami popatrzcie jak wiezdzamy do USA to : Odciski palców zdjecie i to nie twarzy jak sie dowiedzialam tylko siatkówki OKA ! I popatrzcie wjezdzamy na turystycznej do USA okey , porobili nam odciski i zdjecia i jestesmy w stanach CHURAA !!! hehe... Ale cos nam sie popieprzylo w glowce i planujemy zostac wize dostalismy np. na pol roku nigdzie nic nie zglaszamy i zostajemy hmm... nielegalnie i co teraz ??!!! Beda nas szukac, przeciez w prawdzie to jakby oni chcieli to raz dwa i maja wszystkich nielegalnych w USA i deportacja ale tego sie robic im nie chce ! Wiec co w tedy beda lapac bo wkoncu maja odciski i zdjecia. Ale po co w ogole oni te zdjecia robia??!!! i te odciski po co i na co to komu ???!!! Ile ludzi wjezdza i zostaje nielegalnie i calkiem niezle im sie powodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotroosh Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 Ale po co w ogole oni te zdjecia robia??!!! i te odciski po co i na co to komu ???!!! a po to ze jak ktos puknie prezydenta i znajda bron z odciskami, to maja w czym szukac ;-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.