sebapoland Napisano 18 Kwietnia Zgłoś Napisano 18 Kwietnia czy można mieć nieważny polski paszport w momencie składanie wniosku o obywatelstwo usa. składam wniosek a paszport kończy się za miesiąc. czy jest wymagany. Na stronie pisze obecny przecinek nieważny. nie wiem jak to rozumieć Cytuj
andyopole Napisano 18 Kwietnia Zgłoś Napisano 18 Kwietnia Ja mialem wazny ale nie pamietam czy ktos chcial ogladac moj paszport podczas interview czy tez sprawdzac jego waznosc. Jest w aplikacji pytanie o wpisanie daty waznosci paszportu? Chyba nie, nie pamietam. Dla pani, ktora mnie egzaminowala najwazniejszym dowodem tozsamosci byla tylko GC. 1 Cytuj
mcpear Napisano 18 Kwietnia Zgłoś Napisano 18 Kwietnia Nie trzeba mieć ważnego polskiego paszportu. Z tego co pamiętam potencjalnie pytać się mogą o wszystkie, które posiadałeś "nieważne" paszporty. Ja miałem z tym pewną zagwozdkę, bo w latach 1999-2004 jak jeszcze nie byliśmy w UE i na każdej granicy pieczątkowali mnie a podróżowałem służbowo bardzo dużo to paszporty wyrabiałem co 8-9 miesięcy. Z tamtego okresu miałem chyba ich 8. Potem wyrabianie paszportów bardzo spowolniło ale i tak wyrabiałem co 2 lata. Do wniosku na GC musiałem je wszystkie przedstawić. Teoretycznie przy Interview naturalizacyjne mogą ciebie zapytać o każdy dokument, który używałeś w przeszłości, aczkolwiek nikt mnie o nie nie pytał. Polskiego bieżącego paszportu też mi nie sprawdzano 1 Cytuj
andyopole Napisano 18 Kwietnia Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 21 minut temu, mcpear napisał: bo w latach 1999-2004 jak jeszcze nie byliśmy w UE i na każdej granicy pieczątkowali mnie a podróżowałem służbowo bardzo dużo to paszporty wyrabiałem co 8-9 miesięcy. Pamiętne "harmonijki". W jednym z paszportów miałem wklejone nawet dwie. Cytuj
andzela.roguszny Napisano 21 Kwietnia Zgłoś Napisano 21 Kwietnia Nie jest potrzebny ważny paszport polski podczas składania wniosku o obywatelstwo USA. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi