sebapoland Napisano Piątek o 18:11 Zgłoś Napisano Piątek o 18:11 czy można mieć nieważny polski paszport w momencie składanie wniosku o obywatelstwo usa. składam wniosek a paszport kończy się za miesiąc. czy jest wymagany. Na stronie pisze obecny przecinek nieważny. nie wiem jak to rozumieć Cytuj
andyopole Napisano Piątek o 18:23 Zgłoś Napisano Piątek o 18:23 Ja mialem wazny ale nie pamietam czy ktos chcial ogladac moj paszport podczas interview czy tez sprawdzac jego waznosc. Jest w aplikacji pytanie o wpisanie daty waznosci paszportu? Chyba nie, nie pamietam. Dla pani, ktora mnie egzaminowala najwazniejszym dowodem tozsamosci byla tylko GC. 1 Cytuj
mcpear Napisano Piątek o 18:54 Zgłoś Napisano Piątek o 18:54 Nie trzeba mieć ważnego polskiego paszportu. Z tego co pamiętam potencjalnie pytać się mogą o wszystkie, które posiadałeś "nieważne" paszporty. Ja miałem z tym pewną zagwozdkę, bo w latach 1999-2004 jak jeszcze nie byliśmy w UE i na każdej granicy pieczątkowali mnie a podróżowałem służbowo bardzo dużo to paszporty wyrabiałem co 8-9 miesięcy. Z tamtego okresu miałem chyba ich 8. Potem wyrabianie paszportów bardzo spowolniło ale i tak wyrabiałem co 2 lata. Do wniosku na GC musiałem je wszystkie przedstawić. Teoretycznie przy Interview naturalizacyjne mogą ciebie zapytać o każdy dokument, który używałeś w przeszłości, aczkolwiek nikt mnie o nie nie pytał. Polskiego bieżącego paszportu też mi nie sprawdzano 1 Cytuj
andyopole Napisano Piątek o 19:17 Zgłoś Napisano Piątek o 19:17 21 minut temu, mcpear napisał: bo w latach 1999-2004 jak jeszcze nie byliśmy w UE i na każdej granicy pieczątkowali mnie a podróżowałem służbowo bardzo dużo to paszporty wyrabiałem co 8-9 miesięcy. Pamiętne "harmonijki". W jednym z paszportów miałem wklejone nawet dwie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi