Skocz do zawartości

rozmowa w sprawie GC !!! HELP !!!

owoc82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

na 8 lutego mam wyznaczony termin rozmowy w ambasadzie w sprawie GC.

MArtwi mnie jednak kilka spraw. Na poczatek takie troszke glupie ale nie jestem pewien co mam wpisac w punkcie 13 zapytania o udzielenie informacji o sobie. Druga sprawa martwi mnie troche bardziej, a mianowicie gwarancje finansowe.Nie mam niestety w stanach zadnej osoby ktora moglaby mi wypisac na siebie I-134. Na koncie niestety tez nie mam zawiele. Boje sie troche, ze to moze skomplikowac mi sprawe. Czy np. zaswiadczenie o posiadaniu kawalka ziemi (dzialka budowlana- niestety na rodzicow) moze w czyms pomoc (przekonanie konsula o sprzedazy w razie dostania wizy). Podobno mozna zalatwic sobie jakas oferte pracy ale nie bardzo wiem jak i czy sie z tym wyrobie...

Pozdrawiam i prosze o odpowiedz.

Napisano

hmm..powiem ci,ze ja bylam na rozmowie 20 stycznia w piatek..i dostalam.a jesli chodzi o zabezpieczenie finansowe to mialam stan konta..ok 2tys$ i zaswiadczenie od cioci ze stanow (obywatelki)ze moze mnie support:))ale to nie bylo to i-123czy cos tam co niby potrzebuja.bo wiesz jak pani w okienku przegladala dokumenty to PROSILA o np. akt urodzenia,swiadectwo a jesli chodzi o zabezpiechenie finansowe zapytala "czy mam jekies" wiec nie wiem..ale jak cos zawsze moze pozyczc sobie od kogos na "chwlile"kaasy wlozyc na konto i wyciagnac specjalne zaswiadczenie z banku do ambasady(15 zl) o stanie konta i moze sie uda..nie wiem..a przy okazji..lepiej nie jechac w ciemno do USA lepiej popytaaj ..znajomych..znajonych znajoych czy mozesz liczyc na czyjac pomoc juz na miejscu..bo pewnie bedzie razniej..i sie przyda..

Napisano

dzieki za pocieszenie :wink:

mam nadzieje, ze uda sie jakos przez to przejsc.

Do USA nie pojade w ciemno bo jacys znajomi tam sa, ale niestety wszyscy na nielegalu, a wiadomo, ze obcej osobie ktos kto jest legalnie nie wypisze I-134. Dodatkowo kilka lat temu bylem na W&T wiec wiem mniej wiecej jak to tam wyglada. Kase wlasnie zalatwiam wiec na koncie moze sie cos znajdzie. Musze byc dobrej mysli :)

Napisano

mam nastepne pytanie :)

pojawila sie szansa, ze ktos wypisze mi oferte pracy(od kumpla brat ma tam jakas firme). Tylko niestety nikt z nas nie ma pojecia jak to ma wygladac. Prosze o pomoc jezeli ktos wie,

z gory dzieki,

pozdrawiam

Napisano
pojawila sie szansa, ze ktos wypisze mi oferte pracy(od kumpla brat ma tam jakas firme). Tylko niestety nikt z nas nie ma pojecia jak to ma wygladac.

Myslę że podobnie jak zaświadczenie o pracy - na firmowym papierze, podane Twoje imię i nazwisko, jakieś pitu-pitu w rodzaju "będzie u nas zatrudniony na stanowisku" i podpis pracodawcy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,

dzisiaj mialem romowe i faktycznie okazala sie tylko formalnoscia. Wszystko poszlo gladko i przyjemnie :) Pierwsze zdanie jakie uslyszalem od Pani konsul to: "Dzien dobry, kwalifikuje sie pan do otrzymania wizy..."

Wiec zostaje teraz przemyslec kwestie wyjazdu i ....

Zycze wszystkim POWODZENIA!!!!

Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

Napisano

jak na razie w planach jest NYC ale to moze sie jeszcze zmienic. To zalezy kto ze znajomych i kiedy wize dostanie. A ludzi to troche nawet bylo. W sprawie imigracyjnych bylo chyba nawet wiecej tych zza wschodniej granicy niz naszych :) Ale raczej wszyscy byli zadowoleni z przebiegu rozmowy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...