Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
1 hour ago, Xarthisius said:

@katlia pisalem juz o tym powyzej, DHS Secretary i USCIS gowno moze. DV zarzadza Department of State / Rubio. Pozostaje nam tylko czekac az ktos z administracji na normalnym szczeblu sie wypowie.

No tak ale trump i tak robi co chce... who's to stop him? W najgorszym razie sprawa pojdzie do SCOTUS, i po problemie dla trumpa.

Edytowane przez katlia

Napisano
7 minutes ago, katlia said:

No tak ale trump i tak robi co chce... who's to stop him? W najgorszym razie sprawa pojdzie do SCOTUS, i po problemie dla trumpa.

Wole sie skupiac na rzeczywistosci niz snuc mniej lub bardziej realne scenariusze. Jakby to bylo takie proste to mogliby zakazac imigracji w calosci juz 20 stycznia 2025.

Napisano
Cytat

1 A “hold” allows a case to proceed through processing, up to final adjudication. A “final adjudication” refers to the issuance of a final decision on a case, such as an approval, denial, or dismissal.

Jak to rozumieć? Bo teraz się zestresowałem i to poważnie...

Napisano
1 godzinę temu, krychu280 napisał:

Nie ty jeden . Ja jednak mam nadzieję ,że będzie jak zwykle czyli szumu kupa a czynów dupa . Już woja w Ukrainie się w 48 godz skończyła .... Chcieć to jedno móc to drugie . 

Napisano
3 hours ago, krychu280 said:

Przebywasz w USA I robisz adjustment of status? Jezeli nie, to czemu panikujesz?

To co Cie tak zestresowalo jest akurat jedyna pozytywna informacja w tej policy. Oznacza to mniej wiecej tyle, ze pomimo tego ze USCIS nie bedzie zatwierdzal petycji, caly proces bedzie sie toczyl normalnie. Dzieki temu ludzie nie straca czasu, a w pelni przeprocesowane sprawy beda mogly byc zatwierdzone natychmiast po zdjeciu holda.

Napisano

Nie, nie jestem w USA, czekam na rozmowę. 
Tzn że rozmowy będą przeprowadzane i karty wydawane dopiero po zdjęciu holda? Czy to tylko dotyczy jakichś petycji dla ludzi z DV ale już posiadających GC?

Napisano
23 minutes ago, krychu280 said:

Nie, nie jestem w USA, czekam na rozmowę. 
Tzn że rozmowy będą przeprowadzane i karty wydawane dopiero po zdjęciu holda? Czy to tylko dotyczy jakichś petycji dla ludzi z DV ale już posiadających GC?

To sie tyczy tylko i wylacznie ludzi mieszkajacych juz w USA i procesujacych wygrana w DV w USA.

Department of State jeszcze nic nie oglosil odnosnie DV procesowanych poza USA.