dee Posted February 2, 2006 Report Posted February 2, 2006 Witam! Mój problem wyglada nastepujaco. Moj ojciec jest w USA nielegalnie, ale w tym momencie jest spondorowany przez swojego ojca ktory jest obywatelem usa. A ja mam 17 lat i ucze sie w liceum za rok mam mature a siostra ktora chciala by rowniez leciec tylko i wylacznie na wakacje ma 15 lat i uczy sie w gimanzjum. 1. Czy dla siostry warunkiem dostania wizy jest obecnosc obojga rodzicow? 2. Czy mam zaznaczyc na wniosku ze ojciec jest w USA 3. Jakie sa moje szanse w ty wypadku Za odpowiedz na te pytania bede bardzo wdzieczyny
Jackie Posted February 2, 2006 Report Posted February 2, 2006 Moj ojciec jest w USA nielegalnie, ale w tym momencie jest spondorowany przez swojego ojca ktory jest obywatelem usa. Jakim cudem jest sponsorowany skoro jest nielegalnie?
dee Posted February 2, 2006 Author Report Posted February 2, 2006 Ojciec jest tam ponad dwa lata, w zasadzie to dziadek bedzie skladal papiery o staly pobyt ojca, ale kazal powiedziec w konsulacie ze to juz jest w trakcie zalatwiania. Wiec?
Jackie Posted February 2, 2006 Report Posted February 2, 2006 Ojciec jest tam ponad dwa lata, w zasadzie to dziadek bedzie skladal papiery o staly pobyt ojca, ale kazal powiedziec w konsulacie ze to juz jest w trakcie zalatwiania. Wiec? Niech no dziadek idzie do prawnika, bo z tego co wiem żeby mógł sponsorować Twojego ojca (jak mniemam, ojciec ma więcej niż 21 lat i jest żonaty) to Twój ojciec musi być albo legalnie w USA, albo w Polsce. Jak złoży na niego teraz papiery to ojciec dostanie nakaz deportacji i ban na 10 lat.
dee Posted February 2, 2006 Author Report Posted February 2, 2006 Dobrze ze o tym mowisz.. Dzieki za info A co z dalszymi pytaniami bo zalezy mi rowniez na nich
Jackie Posted February 2, 2006 Report Posted February 2, 2006 Dobrze ze o tym mowisz.. Dzieki za info Nie jestem tego pewna, sprawdźcie na jakieś stronie netowej o imigracji. A co z dalszymi pytaniami bo zalezy mi rowniez na nich Nie wiem czy konsul jest w stanie sprawdzić czy Twój ojciec siedzi nielegalnie w USA. Jesli to możliwe i skłamiesz to narobisz sobie kuku. Może ktoś wie dokładniej niż ja i coś podpowie.
sly6 Posted February 3, 2006 Report Posted February 3, 2006 wazne: http://poland.usembassy.gov/poland-pl/q2_2005.html
dee Posted February 3, 2006 Author Report Posted February 3, 2006 A co z siostra?? Od ilu lat mozna jechac po wize bez rodzicow ( przypominam ona ma 15 lat prawie)
sly6 Posted February 3, 2006 Report Posted February 3, 2006 Składanie wniosków o wizę dla dzieci http://poland.usembassy.gov/poland-pl/visa...a_children.html
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.