alal5 Napisano 23 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2006 ale czy to znaczy że na znalezienie uczciwego prawnika nie ma szans? przecież muszą być chyba jacyś uczciwi? przecież jak ktoś ma pogmatwaną sytuację to sam tylko sobie może zaszkodzić!
golik Napisano 23 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 23 Lutego 2006 a nie ma czegoś takiego jak lista sprawdzonych prawników imigracyjnych w Stanach? I po czym mam rozpoznać oszusta? o jakie dowody ewentualnie się upominać?
max321 Napisano 23 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2006 Mozna znalezc dobrych, ja mialem swietna prawniczke. Ci sta tez sa dobrzy ale pewnie drodzy: http://www.immigrationportal.com/
karina Napisano 24 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2006 a nie ma czegoś takiego jak lista sprawdzonych prawników imigracyjnych w Stanach? I po czym mam rozpoznać oszusta? o jakie dowody ewentualnie się upominać? Nie ma takiej listy, bo - to moze niech sie wypowie Venus - niby ktos jest the best, a tymczasem... szkoda mowic. Widzisz, ciezko prowadzic sprawy przeciwko prawnikom - kazdy sie 'wywinie', a to czasu nie mial, a to nie jego wina, ze dokumentow nie przyjeli kilka miesiecy temu w immigration (szkoda, ze cie zapomnial tylko o tym poinformowac... - no ale to szczegol), a to na twoje telefony nie odpowiada albo liczy sobie za kazde oddzwonienie do Ciebie iles $$$ (taka sama stawka za maila) i moglabym wymieniac w nieskonczonosc. Bardzo ciezkie wykroczenia sa karane przez BIA i listy takich prawnikow sa drukowane, ale to kropla w morzu tego co naprawde sie dzieje. Najlepiej wziac kogos komu mozesz zaufac - kto wydaje Ci sie wiarygodny (nie musisz go nawet widziec na oczy, ale bedziesz miala pewnosc, ze zatroszczy sie o twoje dokumenty/sprawe). Nie bierz kogos kto ci obiecuje cuda i zlote gory. Nie bierz kogos kto od razu stawia cie w sytuacji ze zrobilas co zle, ale za odpowiednia $$$ on cuda zrobi i wszystko 'zniknie' z twojej historii imigracyjnej. Nie bierz kogos kto nie ma dla Ciebie czasu badz zbywa twoje pytania. I wreszcie najwazniejsze: najdrozszy nie znaczy najlepszy. Ja np. wyznaje jedna zasade: wole wziac mniej a miec wiecej klientow, ktorzy poleca mnie potem innym, niz wziac jedna sprawe za wiele $$$ i prosic Boga zeby ktos zlecil mi jakas sprawe. Dla mnie wazne jest tez aby zrobic cos zupelnie za darmo, dla satysfakcji - tak jak tutaj staram sie odpowiadac na pytania (moze czasem zbyt ostro), ale wiem, ze wielu osob po prostu nie stac aby isc do prawnika i placic setki $$$ za porade, a dla mnie to niewiele aby podzielic sie swoja wiedza czy porada. Dlatego szukaj kogos komu mozesz wierzyc. Jest wielu dobrych i niezbyt drogich prawnikow podobnie jak lekarzy. Nie bierz kogos kto mowi, ze ma rocznie tysiace takich spraw jak twoja - moze wtedy potraktowac twoja sprawe na zasadzie "niech sekretarka wypelni wszystko, a ja nawet nie spojrze w dokumenty". A moze miec to dla Ciebie oplakane skutki. Tak jak mowie - najlepiej niech wypowiedza sie osoby oszukane czy pokrzywdzone przez prawnikow - wtedy zobaczycie na co zwrocic uwage, co jest wazne i jak sie zachowac. Good Luck
karina Napisano 24 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2006 Aha, i cos jeszcze: jest w NJ jeden prawnik. Na 100% imigracyjny - tzn. 10 lat byl prokuratorem (zajmowal sie jazda po pijanemu oraz manadatmi itd), ale stwierdzil, ze jako prawnik imigracyjny zarobi wiecej i sie chlopina przekwalifikowal I teraz najlepsze: idziesz do niego, wezmie twoja sprawe a jak masz jakies pytania to mowi: no wie Pani jak tak dokladnie nie wiem, ale prosze poszukac sobie odpowiedzi w internecie. Dobre, prawda?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.