widlek Posted March 14, 2006 Report Posted March 14, 2006 Witam, Mam pytanie odnosnie oczekiwania na obywatelstwo w stanie NY. Jak dlugo to trwa. W tym miesiacu ide zostawic odciski palcow, za ile miesiacy powinienem sie spodziewac interview? Powiadomienie o stawieniu sie na "odciski" dostalem po tygodniu czasu od zatwierdzenia formy N-400 :shock: ... :idea:
KW Posted March 14, 2006 Report Posted March 14, 2006 Od momentu zlozenia wniosku o adjustment of status do interview 8 miesiecy. Ale ja jestem tu na wizie K1 wiec mialam I130 zatwierdzone wczesniej, i skaldal na mnie wniosek obywatel. Z twoich posow widze ze na ciebie wniosek sakladal posiadacz zielonej karty a wtedy to duzo dluzej trwa. Zazwyczaj nawet dluzej niz podaja na poczatku, mi obiecywali 180 dni;)
karina Posted March 14, 2006 Report Posted March 14, 2006 Od momentu zlozenia wniosku o adjustment of status do interview 8 miesiecy. Ale ja jestem tu na wizie K1 wiec mialam I130 zatwierdzone wczesniej, i skaldal na mnie wniosek obywatel. Z twoich posow widze ze na ciebie wniosek sakladal posiadacz zielonej karty a wtedy to duzo dluzej trwa. Zazwyczaj nawet dluzej niz podaja na poczatku, mi obiecywali 180 dni;) Ale on pyta nie o adjustment, ale o obywatelstwo, a co zupelnie co innego. Teraz w NY egzaminy maja osoby, ktore mialy notice date August 12, 2005. Co nie znaczy, ze bedziesz mial od razu przysiege. Jednak z drugiej strony znam kilka osob, ktore skladaly N-400 w pazdzierniku i maja wyznaczony egzamin na koniec marca. Tak wiec pozostaje Ci tylko czekac
widlek Posted April 5, 2006 Author Report Posted April 5, 2006 Jestem ponownie, otoz znam juz odpowiedz na wyzej zadane pytanie- termin na interview w maju Bardzo szybko a moze i jeszcze szybciej, w kazdym razie nie spodziewalismy sie takiego obrotu sprawy. W sumie od pobrania odciskow palcow czekalismy 2 miesiace...nie moge narzekac :!: Co wy na to i jak u Was sprawy sie maja?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.