Alan-T9 Napisano 26 Marca 2006 Zgłoś Napisano 26 Marca 2006 Mnie w tamtym roku oszukali!!!, bilet jak sie potem dowiedzialem kosztowal 1800, a ja i wiele innych osob placilo 3200!!!!! Niezlie przycieli, YTP TO...........!!!!!
maciekrep Napisano 26 Marca 2006 Zgłoś Napisano 26 Marca 2006 ludziska, pilnujcie tych typow i typiary w biurach ytp, ja chyba jestem ich najgorszym klientem bo zadaje im mnowstwo pytan az do wyrzygania ;P, jak mnie widza totrzymaja sie na bacznosci.. wszystkiego SAM dopilnowuje, wszystykie dokumenty SAM dostarczam. o ceny tez sie SAM dowiaduje i rozmawiam z nimi na ten temat..... ostatnio byla sytuacja nastepująca: zaplacilem 300 USD (kolejna rata-program W&T) na ich konto w którąs niedziele.. kurs dolara wynosił cos koło 3,25 potem jak sie okazuje patrze na ich stronie ze mam jeszcze doplacic 15 złotych za inny kurs :? chociaz wplacalem :x z datą na niedziele i bank przyjął zlecenie przelewu. takze do nich zadzwonilem, ,,przesympatyczne'' panie, ktore zawsze sie usmiechaja i sa jak by wąchały spida bo tak sa nakrecone w tym biurze w wawie;) wszystko mi wytlumaczyły ze beda to egzekwowac.. ja im delikatnie uswiadomilem ze mnie nie da sie oszukac i powiedzialem ze ,, nie ma problemu ale date wpłaty da sie sprawdzic i w archiwum jaki danego dnia był kurs,, tazke oni nie moga nic wam nadpłaty zarzucić... sprawa z biletami jest taka iz oni ponoc te bilety zalatwiaja bukowane, czyli moge przekladac termin powrotu itp. maja umowe podpisana z biurem i jakis procent biorą dla siebie. zalezy tez w jakim terminie lecisz. jak lecisz jeszcze na poczatku czerwca to masz tansze bilety, czym pozniej tym drozej bo sie sezon zaczyna.. zawsze mozesz SPRAWDZIC przed ustalonym spotkaniem o wplate II raty za bilet sprawdzic ceny tego polaczenia w liniach lotniczych z ktoych bedziesz leciec i z nimi rozmawiac potem. oni nie maja prawa ,,dla siebie'' zgarnąć hajsu. jesli cos takiego bedzie - kłuć się, egzekwuj, to moze pomóc... tak ja robie od poczatku i jak wystepuja problemu to albo sie wyjasniaja, albo jestem przeproszony i cofają swoj bład. pozdro udanego wyjazdu
maciekrep Napisano 26 Marca 2006 Zgłoś Napisano 26 Marca 2006 nie koniecznie ,,złodzieje'' jak sie nie pilnuje swoich spraw to tak juz jest u nas w Polsce. tyle. sie gra sie ma :]
maciekrep Napisano 26 Marca 2006 Zgłoś Napisano 26 Marca 2006 ja mam program na wizie J-1 .... tez musze do 28 stawic sie z paszportem? ds-em czy cos takiego. bo mi nic takiego nie mowili... :? az jestem zdziwiony
Flame of Udun Napisano 26 Marca 2006 Zgłoś Napisano 26 Marca 2006 Prosze nie wyzywac firm (i to zadnych) od zlodzieji i innych -mozna mniej ostro ale tez stanowczo, przy tym opisujac cala sprawe. Nie chcemy aby ktoregos w Was pozwali o znieslawienie nie :roll: :?: No chyba ze ktos ma wyrok sadu to moze mowic (prawie) wszystko co mu slina naniesie . Jakby co YTP bierze bilety z "wlasnej" (tzn ten sam wlasciciel) drugiej firmy - Amin Travel, wiec trudno moze byc Wam udowodnic ze robi duze narzuty. Zawsze pozostaje UOKiK jesli narzuca Wam takie kwoty ktore sa o wiele wieksze niz w innych biurach a Wy nie mozecie sie z tego wycofac.
maciekrep Napisano 26 Marca 2006 Zgłoś Napisano 26 Marca 2006 ej nie chce tutaj wprowadzac zametu.. ale pan modernator sie pomylił. zwracam mu uwage o nie podawanie fałszywych informacji :P hehe NIE ,,UKOiK'' tylko UOKIK :] http://www.uokik.gov.pl/ pozdro
Flame of Udun Napisano 26 Marca 2006 Zgłoś Napisano 26 Marca 2006 ej nie chce tutaj wprowadzac zametu.. ale pan modernator sie pomylił.zwracam mu uwage o nie podawanie fałszywych informacji :P hehe NIE ,,UKOiK'' tylko UOKIK :] http://www.uokik.gov.pl/ pozdro zdarza sie..
klaudka20 Napisano 26 Marca 2006 Zgłoś Napisano 26 Marca 2006 LOL do "Uwagi " z nimi nie no zartuje, ale to troszke dziwne niby LOT ma najdrozsze bilety w polsce, a biuro YTP ovbsługuje głownie studentow więc powinno się starać załatwić bilety jak najtańsze w końcu płaci sie im niezła kwote z ten program a czy ktoś moze sam kiedys probował załatwić sobie taki wyjazd na w&t czy istnieje taka mozliwość????
maciekrep Napisano 26 Marca 2006 Zgłoś Napisano 26 Marca 2006 no no no. wlasnie:] czy ktos zalatwial sobie W&T bez biura pośredniczącego tak jak np. YTP:P . chodzi mi czy ktos zalatwial te wszytkie ds-y wize, papiery, robote bilet itp sam samiutki pozdrowki
tissaya Napisano 26 Marca 2006 Zgłoś Napisano 26 Marca 2006 wyjazdu na WaT nie da sie samemu załatwić
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.