jok Napisano 22 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2007 Mam tylko jedno pytanie, parę osób pisało tutaj coś o indeksie... Czy teoretycznie jest taki obowiązek? Jechałem w zeszłym roku i nie przypominam sobie, żebym brał ze sobą indeks, a co więcej na mojej uczelni indeksy są NIEOBOWIĄZKOWE -> czyli nie masz obowiązku brania wpisu do indeksu, nie masz obowiązku jego podbijania na zakończenie semestru bo wszystko jest w internecie (tzw. wirtualny dziakanat). W praktyce ja nie mam wpisanych tylko kilku ocen (i zaliczenia II semestru (sam semestr oczywiście zaliczyłem). I co mają niby odemnie wymagać? Zresztą rok temu indeksów nie pamiętam...
StachuTheOne Napisano 23 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2007 moze konsul sprawdzic Twoj index...a moze nie...zalezy od jego humoru, podejscia, charakteru... moze nawet zalezec od tego czy mu jest wygodnie w swoich butach. Jesli Cie jednak sprawdzi a Ty go nie masz, albo gorzej... okaze sie ze masz nie zaliczony semestr to mozesz miec bardzo duze problemy z dostaniem wizy.
fifi Napisano 24 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2007 Jok, nie przejmuj sie, tyle osob z naszej uczelni jezdzi na Worka, ze juz pewnie Konsula nie raz uswiadomili, ze u nas sie indeksow nie prowadzi (wiec pewnie sie nie zdziwi jak to uslyszy) I jak mu tak powiesz to powinno byc ok. Ja bylam 2 razy, ani razu mi indeksu nie sprawdzali. A jak sie boisz to moze pomoc wyciag ocen z Dziekanatu. Pozdrowionka
jok Napisano 24 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2007 Raczej się tym nie przejmuje, tym bardziej że jak już pisałem rok temu byłem i nie było problemu. Po prostu interesuje mnie jak to powinno być w teorii. Z drugiej strony to przecież można pokazać legitymację, której nie podbiją Ci bez zaliczenia semestru, więc tym bardziej nie ma problemu 8) A ciekawe czy na amerykańskich uczelniach istnieje coś takiego jak "książeczkowy" index. Może ktoś coś o tym wie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.