Skocz do zawartości

Ile bilet do NYC z BTC?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja właśnie sobie zadaję pytanie czemu się na nich zdecydowałam - i odpowiedź chyba brzmi bo to duże "sprawdzone" biuro, jechało z niego dużo osób, i słyszałam pozytywne opinie na ich temat, no i mają oddział w moim mieście...taaa :?

Tą głupotę popełniłam pierwszy i ostatni raz. W ubiegłym roku jechałam z YTP i oni też zdarli ze mnie na bilecie, ale poza tym nie mam im nic do zarzucenia.

W tym roku płacę 2740zł za bilet do Waszyngtonu, "pomniejszone o zniżkę 100zł"...Nie mam pojęcia skąd ta zniżka ale dostałam niespodziewanie maila, że mi przysługuje. To chyba taki mechanizm psychologiczny, zamiast dać od razu niższą cenę, napiszemy wyższą ale że dajemy zniżkę więc się klient ucieszy i pomyśli że jesteśmy cool :clever:

Coś, niestety na mnie to tak nie zadziałało nie wiedzieć czemu, może dlatego, że zarezerwowano mi bilet za taką cenę i w dodatku nie na ten dzień co chciałam, zmiana terminu wylotu okazała się absolutnie niemożliwa bo rzekomo nie ma miejsc (prosiłam o to ponad miesiąc temu, nie teraz), a dokładne godziny wylotu poznam dopiero jak odbiorę bilet, obawiam się tylko że może być już za późno na kupienie taniego biletu lotniczego z Waszyngtonu do Myrtle Beach w Południowej Karolinie, gdzie lecę docelowo :x

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wybralem BTC rok temu z tych samych powodow - duze, sprawdzone biuro z wielkim doswiadczeniem, niska cena programu nie byla priorytetem - bo chcialem wyjechac bez problemow (wychodzilem z zalozenia, ze placac mniej w niepopularnych biurach jednak wiecej ryzykuje) :lol:

Niestety BTC nie ustrzeglo sie wielu bledow i nie uwazam juz ich za solidna firme - a ceny biletow dodatkowo ich pograzaja.

Ile zaplaciliscie za caly program w BTC (liczac totalnie wszystko: z ubezpieczeniem, przejazdami do ambasady i na spotkania organizacyjne, biletem lotniczym, ...) ?

Chetnie porownam ceny.

U mnie wyszlo w tym roku (wg aktualnego kantorowego kursu sprzedazy dolara z waluty.onet.pl rownego 3,10) dokladnie 4 460,75 zl.

Wliczalem totalnie wszystko, nawet ksero dokumentow :)

Pozdrawiam.

Napisano
22 czerwca - Wa-wa - NY : 2840 zl :/ ale to juz pewnie wiekszosc przegladajacych zna.

Linie lotnicze Malev - nie wiem jak to dkladnie ma wygladac, kolega lecial tym w zeszlym roku i mial 10 godzinna przesiadke w Budapeszcie :/.

Jak sie okaze, ze nie tylko przeplacilem , ale jeszcze zafunduja mi prawie 20 godzinna podroz do NY, to chyba im sie jakis jumbojet w centrale w Wawie wbije :/

mało pocieszajaca informacja ale przepłaciłeś. miałam rezerwacje w tych terimnach i bilet kosztował 2100 na 5 miesięcy , 1800 na 4 miesiące bez zniżek (bo juz jestem za stara :lol: a wiekszość lini ma zniżki do 24 roku zycia:))

Napisano
Ile zaplaciliscie za caly program w BTC (liczac totalnie wszystko: z ubezpieczeniem, przejazdami do ambasady i na spotkania organizacyjne, biletem lotniczym, ...) ?

No wiec wlasnie sobie wszystko przeanalizowałem i wyglada to nastepujaco:

opłata aplikacyjna (395), pierwsza rata (550) i druga (1716) = 2661,

opłata wizowa 330pln,

bilet do NY - 2640pln,

BTC na samym poczatku, gdy sie zapisywalem wcisnelo mi jeszcze jakis dodatkowy pakiet ubezpieczenia za 200 pln,

510 dolarów które kupiłem 2 tygodnie temu czyli ~ 1630 pln,

wycieczka samochodem do Poznania na orientation meeting kosztowala mnie 150 zl, <bedzie jeszcze jeden wyjazd na ciee orientation meeting w polowie maja>

przejazd do Warszawy prawie 500km autobusem z noclegiem u znajomych to był wydatek około 200 pln,

No wiec suma sumarum wychodzi 7811 PLN...

Pomijam tu juz oczywiscie takie koszty jak zdjecia do CV i do wizy, znaczki pocztowe, ksero jak i rowniez rzeczy, w ktore musze sie zaopatrzyc przed wyjazdem (walizka, nowe okulary, wizyta u stomatologa :) itd)

Prawde mowiac, nie spowiedziewalem sie tak wysokiej kwoty, gdy zapisywalem sie na program, no ale mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy i uda mi sie zwrocic pozyczone pieniadze od rodzicow jak i rowniez zarobic cos dla siebie, pozdrawiam :lol:

Napisano

zmieniłem miejsce wylotu na takie samo jak przylotu i ustalili cene na 2540zł więc w dolnej granicy jaką zapowiadali , co niezmienia faktu że sam bym kupił sobie taki sam w granicach 1800-2000

Napisano

Hm, system BTC wyświetla mi cenę biletu do NY w wysokości 2,00 PLN. Nie powiem, jest to dosyć atrakcyjna oferta. Orientujecie się, na ile to jest wiążące prawnie? :)

Napisano

BTC opcja C(kasyna)

opłata aplikacyjna- 395

1 rata- 550

2 rata + sevis- 2037

opłata wizowa- 330

przjazdy na trasie opole-katowice, opole-kraków- 115

zdjęcia+ksera+inne pierdoły- 20

bilet- 2540

euro26- 60

cały koszt 6047zł

nie kupuje dolarów bo mam z ubiegłego roku

Napisano

U mnie tez na stronie Uczestnika BTC widnieje taka cena -> 2.00 PLN. Ale to z pewnością awaria systemu, nie wierzę , aby zdecydowali się na taka hojność :) po tym co już zrobili z opłatami :evil:

Napisano

Darop,co to euro24-ubezp jakies?tez lece z BTC,koszty takie same jak u Ciebie.I własnie jak wyglada kwestia ubezpieczenia w BTC,mamy oczywiscie jakies zapewnione ale czy oni dadza nam jakies zaswiadczenie,prosze o odpowiedz,wiem ze to nie w temacie za bardzo:/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...