GoHaF Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 To trzeba było zapisać się do Almaturu!!! ja tak zrobiłam i od razu widać różnicę - BTC w zeszł. roku bilet 2500zł , Alamatur - w tym roku niecałe 1800zł. ale też zastrzegają kupno biletu.. w sumie tanio wyszło więc mam to gdzieś że nie mogłam sama tego zrobić pozdro
_PiteR_ Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 ja kupilem bilet do NY za 1948 zł na 6go czerwca z Katowic. liniami United Airlines
tygrxek Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 cze, wy patrycie tylko na ceny jakie sa na stronie .all italia.. a oni maja min 10-20% znizki ze kupuja "hurtowo"...wiec placa jakies 1500-1800 max ech..złodzieje i tyle
darop Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 To trzeba było zapisać się do Almaturu!!! ja tak zrobiłam i od razu widać różnicę - BTC w zeszł. roku bilet 2500zł , Alamatur - w tym roku niecałe 1800zł. ale też zastrzegają kupno biletu.. w sumie tanio wyszło więc mam to gdzieś że nie mogłam sama tego zrobić pozdro dziękuje za rade ale widzisz znam bardzo dobrze almatur inaczej na pewno nie pisałbym o nim, nie mam im nic do zarzucenia, zresztą jak napisałem spodziewałem się takiej ceny, wystarczyło się dowiedzieć jakie mieli ceny w tamtym roku, też był na ten temat rozległy topic na forum, więc jakoś to przeżyje, dodam tylko, że jak się zapisywałem to agent rzucił tekstem-"postaramy sie żeby mieć najniższe ceny na rynku" więc od razu powiedziałem znajomym, którzy jadą ze mną pierwszy raz, co by się nie zdziwili i miałem racje, niestety, to było pewne teraz już wiecie co znaczy ten punkcik w umowie z BTC-"biuro zastrzega sobie kupienie biletu" Taka klauzula oraz brak okreslenia ceny przed podspisaniem umowy kwalifikuje sie jako klauzula abuzywna. --> www.uokik.gov.pl polecam. dokładnie wygląda to tak 7.1 Klient zleca BTC do realizacji zakup biletu lotniczego do oraz z USA, a BTC zobowiązuje się do zarezerwowania i wykupienia w imieniu i na rachunek Klienta przedmiotowego biletu lotniczego na termin zgodny z rezerwacjami przelotowymi, będącymi w dyspozycji BTC. W terminie określonym przez BTC, Klient zobowiązany jest podać datę wylotu do USA, datę powrotu z USA i miasto docelowe w USA, natomiast BTC zobowiązuje się do dokonania wszelkich wysiłków w celu spełnienia oczekiwań Klienta, przy czym dopuszczalna jest zmiana podanej przez Klienta daty wylotu na inną, wcześniejszą lub późniejszą od podanej o maksymalnie 5 dni (o ewentualnym zaistnieniu tego typu sytuacji Klient zostanie niezwłocznie poinformowany). Zmiana daty wylotu do USA po 29 kwietnia 2006 roku możliwa jest tylko w uzasadnionych przypadkach, w miarę dostępnych miejsc, za opłatą 400 PLN. W celu zmiany daty powrotu z USA Klient zobowiązany jest do skontaktowania się z rzedstawicielstwem linii lotniczej na terenie USA lub z biurem BTC w Polsce i przekazania stosownej informacji. Zmiana daty powrotu z USA jest możliwa pod warunkiem dostępności miejsc w wymaganej klasie rezerwacyjnej, po dokonaniu ewentualnych opłat wymaganych przez linię lotniczą.7.2. Termin wpłaty za bilet lotniczy określony jest w Harmonogramie Wpłat w punkcie 12.1. Wysokość wpłaty za bilet lotniczy w PLN, zostanie podana Klientowi najpóźniej do dnia 29 kwietnia 2006. ---->decydujący punkt 7.3. Nie dokonanie wpłaty w podanej kwocie i terminie jest równoznaczne z rezygnacją Klienta z udziału w Programie WAT i uprawnia BTC do wykreślenia Klienta z listy uczestników oraz oznacza poniesienie przez Klienta konsekwencji finansowych określonych w Warunkach Rezygnacji w punkcie 8.2.
janisz Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 Mi napisali 1990zl bez opłat i podatków :| Wylot 22 czerwca powrót 23 wrzesnia. Linie to Malev(co to?). Na ich stronie z 3tyg temu wyliczyłem ze 1500zl bez podatkow i opłat wyjdzie. Niestety btc przycieło troszkę.
lejk Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 jak tak czytam to faktycznie BTC zdziera troche na biletach... dlatego ja lece z CCUSA a tak na powaznie, to w ofercie CCUSA, mozna nabyc bilet za ich posrednictwem (z oplatami, itp.) - 2600, ale tez mozna samemu, co zamierzam zrobic - Wawa-NYC-Wawa, United Airlines ok. 1800+prowizja 120 zl - czyli ok. 1950 ze wszystkimi oplatami, itp. 8)
Flame of Udun Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 dokładnie wygląda to tak tak jak mowilem (wedlug mnie i moich doswiadczen) "zmuszanie" klienta do wplacenia blizej nie okreslonej kwoty oraz nakladajac sankcje wobec niego jesli tego nie zrobi moze byc uznane za klauzule abuzywna. Radze spytac/wyslac maila sie w urzedzie ochrony lub u rzecznika praw konsumenta. Nic nie kosztuje .
ezquerro Napisano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2006 własnie przysłali mi email że cena biletu ulegnie podwyższeniu o 140zł bo się okazało że chce mieć wylot z USA z innego miasta niż bedzie przylot lece do NY a chce wylecieć z Miami czy rzeczywiście linie lotnicze biorą więcej za bilet w takim przypadku?? teraz mój bilet kosztuje 1840zl + opłaty więc zamknie się (2640 - 2840zł) zdzierusy wrrr W przypadku rezygnacji z ich biletów płaciłbym 400zł opłaty manipulacyjnej, chciałem na to iść, ale mi powiedzieli że teraz już nie moge bo mam wyznaczoną datę wylotu na 28 maja, mogą tak? (za bilety mam wpłacic miedzy 2-9maja)
ezquerro Napisano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2006 jeszcze jedno pytanie ile na ogół w USA kosztuje przebukowanie bo wsumie to niewiem czy chce mieć powrót z lotniska w NY ,Chicago czy Miami (zależy gdzie zakotwicze ) ?? będe wiedział we wrześniu Czy wogule istnieje taka mozliwość?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.