Skocz do zawartości

Mam podwójne obywatelstwo jak załatwiać wizę?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego co wiem to chyba nie ma ograniczen w ilosci posiadanych obywatelstw. Inna sprawa to takiej wiekszej ilosci sie dorobic, legalnie :lol:

Napisano

Ja mam obywatelstwo polskie, amerykanskie, wloskie i niemieckie i w niczym jak do tej pory mi to nie przeszkadzalo. :lol: Dorobilam sie w prosty sposob: polskie mialam, amerykanskie nabylam, wloskie i niemieckie - po mezu :) Czyli jak najbardziej legalnie :)

Napisano
Ja mam obywatelstwo polskie, amerykanskie, wloskie i niemieckie i w niczym jak do tej pory mi to nie przeszkadzalo.  :lol: Dorobilam sie w prosty sposob: polskie mialam, amerykanskie nabylam, wloskie i niemieckie - po mezu :) Czyli jak najbardziej legalnie :)

No to pięknie B) A jak z dziećmi, jeśli już je masz? Wszystkie dostały/ną automatycznie POCZWÓRNE obywatelstwo? :shock: :shock:

Napisano
Ja mam obywatelstwo polskie, amerykanskie, wloskie i niemieckie i w niczym jak do tej pory mi to nie przeszkadzalo.  :lol: Dorobilam sie w prosty sposob: polskie mialam, amerykanskie nabylam, wloskie i niemieckie - po mezu :) Czyli jak najbardziej legalnie :)

CZADOWO B)

Napisano

Gratulacje Karina!

Szczerze mowiac jakbym sie postarala to moze tez bym do 4 doszla.

Poki co mam polskie,

Prawie mam zielona karte - za trzy lata skladam o amerykanskie.

Do tego mam swiezo udowodnione niemieckie, ale jeszcze na panienskie nazwisko i jak mysle o tym ile chodzenia i papierkow bedzie z wyrobieniem paszportu to juz mi sie odechciewa :lol:. Jesli nie zloze to chyba przepada po paru latach.

Maz jest z urodzenia rosjaninem, ale w to sie juz chyba nie bede bawic. No ale dzieci to beda mialy duzo do wyboru :)

Krysia

Napisano

No to pięknie B) A jak z dziećmi, jeśli już je masz? Wszystkie dostały/ną automatycznie POCZWÓRNE obywatelstwo? :shock: :shock:

Moja corka urodzila sie w Stanach, ma wiec amerykanskie od razu, ma polskie po mnie, ma juz paszport wloski (po mezu). O niemieckim jeszcze do tej pory nie pomyslelismy, ale kiedy nadejdzie potrzeba to wtedy wyrobi sie jej i niemiecki paszport.

Napisano

Moja corka urodzila sie w Stanach, ma wiec amerykanskie od razu, ma polskie po mnie, ma juz paszport wloski (po mezu). O niemieckim jeszcze do tej pory nie pomyslelismy, ale kiedy nadejdzie potrzeba to wtedy wyrobi sie jej i niemiecki paszport.

Po paru latach córka z poczwórnym obywatelstwem wyjedzie do Kanady, gdzie otrzyma piąte obywatelstwo - kanadyjskie i wyjdzie za mąż za brytyjczyka z francuskimi korzeniami... Tym sposobem będzie miała już 7 obywatelstw... Piękna sprawa! :wink: B)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...