STMan Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 Dokument w kopercie powinien byc zamkniety, poniewaz otwiera go urzednik na granicy - w USA, ale czasem sie zdarza, ze w ambasadzie go nie zamykaja i wtedy mozna sobie poczytac - powinien byc tam DS oraz "kind of" zaswiadczenie o oplaconym sevisie. Sorki ale jaka koperta?? Ja nic nie mialem, tzn mam promese i ta mala karteczke... O jakiej kopercie mowicie?
monroe Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 Dokument w kopercie powinien byc zamkniety, poniewaz otwiera go urzednik na granicy - w USA, ale czasem sie zdarza, ze w ambasadzie go nie zamykaja i wtedy mozna sobie poczytac - powinien byc tam DS oraz "kind of" zaswiadczenie o oplaconym sevisie. Sorki ale jaka koperta?? Ja nic nie mialem, tzn mam promese i ta mala karteczke... O jakiej kopercie mowicie? Ja nie mam ani karteczki ani koperty. Zgubiłem się totalnie...
STMan Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 karteczka to mala po[beeep]ka, takie podstawowe info dla kazdego co otrzymal promese, ale KOPERTA?? Pytanie nr2 Przy jakich wizach macie te koperty /ja mam turystyczna/?
monroe Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 karteczka to mala po[beeep]ka, takie podstawowe info dla kazdego co otrzymal promese, ale KOPERTA??Pytanie nr2 Przy jakich wizach macie te koperty /ja mam turystyczna/? Wydaje mi się, że Ci z koperta jada na WAT...
Tomek K Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 Nastąpiło tu pomieszanie faktów. W tej kopercie, której nie można otwierać znajduje się formularz DS-2019, ale występuje ona wyłącznie przy wizie J-1, a więc u jadących z programem W&T. Przy wizie turystycznej tego nie ma, jest tylko czasem dołączona wspomniana już karteczka, z którą można zrobić co nam się podoba.
unknown _girl Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 teraz juz nawet ci co na WAT jada nie maja koperty. po prostu przyczepiaja za pomoca zszywacza DS i dowod wplaty za sevis do paszportu. w zeszlym roku mialam koperte a w tym juz nie(ambasada warszawa). pozdro!
madziarka Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 mhhh, wszsytko zalezy kto to wkleja - ja mam ds w kopercie tak samo jak w zeszlym roku i dwa lata lemu - tez bylam w wawie:) Oczywiscie sprawa dotyczy tylko wiz J1 - czyli WaT i Internship.
unknown _girl Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 mhhh, wszsytko zalezy kto to wkleja - ja mam ds w kopercie tak samo jak w zeszlym roku i dwa lata lemu - tez bylam w wawie:)Oczywiscie sprawa dotyczy tylko wiz J1 - czyli WaT i Internship. aha. dobrze wiedziec. pozdro!
centuszy Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 witam dolacze swoje 5groszy do watku do paszportu dolaczona jest koperta z ds2019(pozwolenie na legalna prace w usa), ktorej ponoc nie wolno ruszac ale w zeszlym roku bylem swiadkiem jak grupka rosjan na imigracyjnym miala te koperty otawarte i trzymali dsy w reku <wow> moze mysleli ze to karty do glosowania i szukali urny tak wiec na j1 zarowno rok temu jak i teraz do paszportu jest dolaczona koperta z dsem i sevisem. pozdrawiam
sly6 Napisano 3 Maja 2006 Zgłoś Napisano 3 Maja 2006 monroe te karteczki byly tez i w 2000 roku . co do koperty to macie na mysli tez i loterie wizowa bo tam tez sie dostaje taka koperte
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.