cavscout Napisano 18 Maja 2006 Zgłoś Napisano 18 Maja 2006 Witam!!Dostałem maila od pracodawcy abym mu napisał jakie rozmiary mamy aby mógł zamówić uniformy... I teraz powiedzcie mi jakie to są odpowiedniki Polskie... :oops: "Male shirts are small, medium, large, extra-large and male pants are 30, 32, 34, 36 38, 40 etc. female shirst are small, medium, large, extra large, pants are 2,4,6,8,10,12 etc." No jeśli chodzi o koszulki to jeszcze sie domyślam ale o spodnie to juz nie wiem Jakby była jakaś tabelka z tymi rozmiarami... to byłbym wdzięczny... Dziekuje i Pozdrawiam Co do kobiecych rozmiarow to sie nie znam . Meskie to pomnoz te rozmiary tak przez 2.5 (1 inch to w przyblizeniu 2.5 centymetra).
Jemko Napisano 18 Maja 2006 Zgłoś Napisano 18 Maja 2006 a dokladnie 2.54 po prostu starczy przymierzyc pierwwsyz lepszy ciuch i juz masz jakies pojecie o tym
WojtekW Napisano 18 Maja 2006 Zgłoś Napisano 18 Maja 2006 Radze uwazac z tymi rozmairami.T,ze rozni producenci maja rozne rozmiary to norma. Ja mam 2 koszulki quickslivera (obydwie kroju "loose") i jedna jest L'ka druga XL'ka Ta pierwsza kupiona na wschodzie USA. Czyli na zachodzie sa grubsi
Isza Napisano 20 Maja 2006 Zgłoś Napisano 20 Maja 2006 Damska numeracja to praktycznie europejski rozmiar damski - 30, czyli0 = 30, 2 = 32, ... 10 = 40 12 = 42 Ale i tak wszystko zalezy od kroju, producenta i materialu Hmm, to chyba niemożliwe bo ja w Stanach nosiłam rozmiar 2 lub 4, a w Polsce noszę 38, czasem 36
fifi Napisano 20 Maja 2006 Zgłoś Napisano 20 Maja 2006 To na prawdę zależy od firmy-ja mam rozmiary od 5 do 9, więc nie mam pojęcia jaki mam podać jak będa chcieli :wink: A długości spodni to mam chyba wszystkie możliwe: short, regular i long.
Gerwazy Napisano 20 Maja 2006 Zgłoś Napisano 20 Maja 2006 Co do rozmiarów spodni męskich, to są one podawane w "calach" :!: Np. 32 / 34 I jedna z tych liczb , to obwód pasa , a druga to długość nogawki mierzona "wewnątrz" (INSIME) t.j. od krocza w dół .
Jackie Napisano 20 Maja 2006 Zgłoś Napisano 20 Maja 2006 Hmm, to chyba niemożliwe bo ja w Stanach nosiłam rozmiar 2 lub 4, a w Polsce noszę 38, czasem 36 To ja jeszcze więcej namieszam, bo w Polsce noszę 36-37, a w Stanach 4 lub 5.
KW Napisano 21 Maja 2006 Zgłoś Napisano 21 Maja 2006 Hmm, to chyba niemożliwe bo ja w Stanach nosiłam rozmiar 2 lub 4, a w Polsce noszę 38, czasem 36 To ja jeszcze więcej namieszam, bo w Polsce noszę 36-37, a w Stanach 4 lub 5. Potwierdzam wersje Jackie Najwiekszy tu jednak problem ze czasami ponizej 6 to zbyt duzego wyboru nie ma Tacy juz ludzie dookola. Krysia
Jackie Napisano 21 Maja 2006 Zgłoś Napisano 21 Maja 2006 Najwiekszy tu jednak problem ze czasami ponizej 6 to zbyt duzego wyboru nie ma Tacy juz ludzie dookola. Zwłaszcza jak wyprzedaż jest - z reguły najwięcej zostaje ciuchów dla wielorybów Ale z drugiej stront to miłe że tęgi człowiek może się w miarę normalnie ubrać. Moja teściowa w Polsce jest... hmmm.. powiedzmy... bardzo puszysta i nie ma co kupić do ubrania w polskich sklepach. Jakby udawali że nie ma polskich grubasków.
aniolova Napisano 21 Maja 2006 Zgłoś Napisano 21 Maja 2006 Hmm, to chyba niemożliwe bo ja w Stanach nosiłam rozmiar 2 lub 4, a w Polsce noszę 38, czasem 36 To ja jeszcze więcej namieszam, bo w Polsce noszę 36-37, a w Stanach 4 lub 5. hm.. wiecie sprawa wyglada tak, ze o zmianie numeracji wzgledem europejskiej o jeden w dol (s,m,l) bylo glosno jakies trzy czy cztery lata temu. bardzo mozliwe ze to tez jest przesuniete. w sumie to w ja w polsce nosze 40-42, a w stanach z rozmiarami wahalam sie od 8-12 w zaleznosci od producenta ... ale jedno co mnie wkurza. biodrowek zarowno wsrod spodni jak i spodnic jak na lekarstwo. oni maja jakas manie zapinania sie w pasie. wyjatkiem jest roxy, o'neil, volcom i okolice. przez to jedna spodnice przywiozlam sobie rozmiaru 14
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.