Skocz do zawartości

Prezent z Polski (dla Amerykanina)

ana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ja jak pierwszy raz jechałam, to nic nie przywoziłam pracodawcom, ale ponoć dobrze jest wziąc dla nich jakąś drobnostkę.

Tym razem chcę wziąć jednak prezenty (jadę do nich 2 raz), nie wiem jeszcze co wziąć szefowi - może książkę kucharską, bo wiem że on jest kucharzem z zawodu i lubi gotować, choć ma mało czasu na to (dzięki za pomysł), jego żonie natomiast chcę kupić jakiś wisiorek z bursztynem, czy coś w tym stylu. Jak wyjeżdżałam ostatnio, to od niej dostałam drogie perfumy, więc chcę się zrewanżować. Dla pracodawców z drugiej pracy wezmę chyba wódkę albo żubrówkę (wiem że się im spodoba;>). A poza tym, to może jakieś drobnostki z cepelii dla znajomych, coś w stylu długopisu, kieliszka itp.

Napisano
jego żonie natomiast chcę kupić jakiś wisiorek z bursztynem, czy coś w tym stylu.

Ostatnio jakiś oglądałem program, ze w Stanch zaczynają być modne wisiorki z kszemieniem robione w Polsce. JGwiazdy hollywood zaczynają to nosić.

Napisano

Hyh... qrdee a moze ktos mi powie co kupic gosciowi, ktory jest juz 45 lat w Stanach i niby jest polakiem ale sie zamerykanizowal :? :D i do tego ma 70 lat :shock: ahahah nooo :wink: to jest dopiero mission imposible 8) hehe jak ktos ma jakis pomysl to z gory thx:)

Napisano
Hyh... qrdee a moze ktos mi powie co kupic gosciowi, ktory jest juz 45 lat w Stanach i niby jest polakiem ale sie zamerykanizowal :?  :D i do tego ma 70 lat :shock: ahahah nooo :wink: to jest dopiero mission imposible 8) hehe jak ktos ma jakis pomysl to z gory thx:)

stringi:)

sorki nie moglem sie powstrzymac moze jakis aktualny album ze zdjeciami naszego pieknego kraju:)

Napisano
Hyh... qrdee a moze ktos mi powie co kupic gosciowi, ktory jest juz 45 lat w Stanach i niby jest polakiem ale sie zamerykanizowal :?  :D i do tego ma 70 lat :shock: ahahah nooo :wink: to jest dopiero mission imposible 8) hehe jak ktos ma jakis pomysl to z gory thx:)

track jacket z godlem i w kolorach narodowych i z napisaem POLSKA na plecach ! :shock:

Napisano

Buhahaha :shock: nie wiem czy mam sie smiac :lol: czy plakac :cry: bo nic mi to nie pomoglo chociaz ten album hmm...alee qrdee bo jeszcze pomysle nad tymi stringami hehehe lol nie no joke :wink: qrdee bo jest problem bo ziomek nie pije alkoholu :roll: (w sumie patrzac na te jego 70 lat to sie nie dziwie) :wink: a jak powszechnie wiadomo to najlepszy gift hehe :D pzdr;)

Napisano

Jak jest katolikiem i jest religijny, to możesz mu coś w tym stylu kupić, ja mojej cioci z Australii (ma 83 lata) kupiłam taki obraz z wizerunkiem Matki Boskiej malowany na drewnie.

Drugim razem kupiłam jej karty do gry, w drewniamym pudełku, takie fajowe. Ale wiem, że ona bardzo lubi grać w katry. Może ten starszy pan też lubi? albo w szachy? ostatnio widziałam w cepelii takie z polskimi rycerzami. :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...