Skocz do zawartości

zielona karta po miesiacu???!!! - dostalam

emilia978

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety to ze mieszkasz w Kalifornii nie daje ci gwarancji ze dostaniesz GC po tzw."miesiacu" i bez interview.

Z USCIS nigdy nic nie wiadomo. Wjezdzasz do usa na wizie K1, wiec masz szanse ze tak bedzie, ale nigdy nikt nie powie Ci na 100%

Powodzenia

Napisano

Niestety to ze mieszkasz w Kalifornii nie daje ci gwarancji ze dostaniesz GC po tzw."miesiacu" i bez interview.

Z USCIS nigdy nic nie wiadomo. Wjezdzasz do usa na wizie K1, wiec masz szanse ze tak bedzie, ale nigdy nikt nie powie Ci na 100%

Powodzenia

Przepraszam za "dublowanie" :)

Napisano

Dzięki za odpowiedź, izza. Wjechałam na wizie K1, mieszkamy w Kalifornii, pobieramy się w Las Vegas. Mam nadzieję, że ominie mnie interview, i tymczasowe GC dostanę wcześniej, bo już się stresuję, że nie będę mogła pojechać do Polski na ślub koleżanki we wrześniu przyszłego roku :?

Napisano

Zamin dostaniesz GC mozesz starac sie o AOP I-131, dokument ktory pozwoli Ci na podrozowanie poza granice USA i powrot do USA. Ja majac AOP pojechalam do Polski i szczesliwie na tym dokumencie , bez problemow wrocilam.

Jezeli nie masz na sumieniu przewinien typu nielegalny pobyt w USA (domyslam sie ze nie skoro starasz sie o K1), nie powinno byc problemow z powrotem do usa na AOP.

A do wrzesnia 2007, powinnas miec juz GC.

Napisano

Dzięki za informacje, KW i izza. Podlegam pod Los Angeles, a stresuję się, bo słyszałam już historie ludzi, którzy czekali na GC ponad rok, a na Advance Parole ponad pół roku... Mam jednak nadzieję, że nie każą mi tak długo czekać.

Napisano
hmmm ale ten urzad imigracyjny dziwny. Niedawno dostalam moja zielona karte a wczoraj poczta przyszlo advance parole i employment authorization document.

Ja się właśnie zastanawiam, czy w ogóle składać wniosek o advance parole i płacić za to prawie 200 dolarów, skoro prawdopodobnie tymczasowe GC dostanę wcześniej...

Napisano
Ja się właśnie zastanawiam, czy w ogóle składać wniosek o advance parole i płacić za to prawie 200 dolarów, skoro prawdopodobnie tymczasowe GC dostanę wcześniej...

Nie chcę żeby to wyglądało na krakanie, ale znam osobiście 4 przypadki (w tym jeden tyczy mojego męża) w których z GC były problemy i przyszły o wiele później niż w spodziewanym terminie i po interwencjach - GC męża wciąż nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Lepiej wydać te 200 dolarów na Advance Parole i nie musieć potem się niepotrzebnie denerwować, zwłaszcza gdy naprawdę zależy Ci na wyjeździe do Polski.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...