Skocz do zawartości

Prosze o pomoc w mojej sprawie

pilny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzien dobry

moj chlopak bedzie mial Zielona Karte a ja mam promese na 10 lat i chcemy wyjechac razem do Stanow. Z nim nie bedzie problemow bo bedzie po ojcu mial Karte ale gorzej ze mna.

Jak mozna zostac legalnie w Stanach w moim przypadku. Moze zapisac sie do szkoly (z funduszami nie powinno byc problemu)a moze jest jakies inne wyjscie np. malzenstwo z moim chlopakiem

Bardzo prosze ludzi ktorzy znaja prawo imigracyjne o pomoc

Pozdrawiam serdecznie :?:

Napisano

Slub mozecie brac juz nawet teraz, ale chlopak bedzie cie mogl sponsorowac przez malenstwo dopiero jak dostanie obywatelstwo czyli za jakies 5 lat,

w miedzyczasie musialabys byc caly czas legalnie w USA, np chodzic do szkoly na studenckiej

powodzenia

Krysia

Napisano

Jezeli Twoj chlopak nie dostal jeszcze zielonej karty to wezcie slub - to ulatwi Wam bardzo bo dostaniecie ja oboje. Mam na mysli sytuacje - jestescie w Polsce a on jeszcze nie dostal zielonej karty...potrzeba wiecej szczegolow o waszej sytuacji??? :?:

Napisano

Subu nie radzilabym, nie znajac szczegolow. . Zalezy kto sponsoruje twojego narzeczonego. Tak jak napisal widlek , potrzeba wiecej informacji.

Np. Jezeli jest sponsorowany przez tate/mame obywatela, wezmie slub z Toba to przesunie sie do dalszej kategorii, (zonate dzieci obywatela) to nie dostanie zielonej karty teraz tylko za kilka lat.

Mam nadzieje ze sie nie myle. Jezeli tak to prosze zeby ktos mnie poprawil.

Napisano

izza nie mylisz sie bo jesli papiery sa zlozone na kogos samotnego to jesli wezmie slub to sie przesuwa jego papiery do innej kategorii (jesli nie ma jeszcze wizy emigracyjnej )..a i musi wyjechac jako wolny na teren USA.

Napisano

Dziekuje za pomoc

Sponsorowany jest przez swego ojca wiec musimy zwiasc slub po przyjezdzie do Stanow i co dalej W jaki sposob moge przedluzyc lub zmienic wize turystyczna na np. studencka i czy to wystarczy zeby zostac tam legalnie???

Bardzo prosze o pomoc

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

Mozesz wjechac na wizie turystycznej a potem zmienic ja na wize studencka. Np.,zaczac od szkoly jezykowej. Ale chyba nie mozesz wyjezdzac do kraju, jezeli zalatwilas wize studencka w usa. Tak mi sie wydaje, np. moja kolezanka przyjechala na wizie turystycznej, zaczela chodzic do szkoly jezykowej , zmienila wize na studencka,chodzila do tej szkoly bardzo dlugo (tylko po to zeby utrzymywac status jako legalny) i nie mogla w tym czasie wrocic do Polski. Tzn, wrocic zawsze mozna, ale potem miala by problem z wjazdem do usa.

Nie wiem czy czasem najlepszym wyjsciem nie jest sprobowac dostac wize studencka w ambasadzie w Polsce. Wtedy masz mozliwosc wyjazdu do Polski.

Wizy studenckie to nie moja "dzialka" wiec wiecej nie moge ci pomoc.

Napisano

WIELKIE WIELKIE DZIEKI za wszelka pomoc Bede sie jeszcze dowiadywac odnosnie tego problemu Mam jeszcze do ciebie prosbe moglabym utrzymywac z toba jakis kontakt wrazie jakis watpliwosci Widze ze znasz sie troche na tym i jestes w temacie

Prosze podaj mi swoj e-mail piszac na mojego

pilnyap@wp.pl

Bylabym bardzo wdzieczna

Jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

Napisano

izza masz racje co do wizy studenckiej ze jesli ja sie otrzyma w USA wtedy jesli sie przyjedzie do Polski powrot na tej wizie jest niemozliwy i trzeba sie starac od nowa o ta wize i to z terenu Polski ..

Napisano

pilny , jezeli bedziesz miala jakies pytanie , mozesz napisac na priv. ALe tak jak wspomnialam , nie znam sie na wizach studenckich,nigdy o taka sie nie staralam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...