Kara_222 Napisano 16 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2007 Jak w temacie, będę rozpoczynać naukę w Anglii(choć to jeszcze nejest pewne na 100%), i zastanawia mnie czy będąc w Anglii (będąc tam zameldowanym itd.), będzie łatwiej wyjechać, czy wszystkie procedury, dotyczące wizy itp. są takie same??
Jackie Napisano 16 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2007 Procedury są identyczne. Wyjątek - obywatele UK podlegają pod VWP i mogą latać do USA bez wiz w celach turystycznych - to na wypadek gdybyś kiedyś starała się o zostanie Brytyjką. Natomiast jeśli chodzi o wizy pracownicze, studenckie, imigracyjne - jest tak samo jak w przypadku Polaków.
Angela ;* Napisano 22 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2007 Wydaje mi sie, że tak Mój tato w Polsce wizy nie dostal bo stwierdzili, ze nic go nie trzyma z krajem za to wyjechał do niemiec, pracuje tam juz rok i teraz na początq roku dostał wize bez problemu... Wydaje mi sie, że oni juz nie patrzyli na to czy go coś łączy z tym krajem bo co go moze łączyć ze szwabami ale na zarobki bo w Niemczech jest Euro, które wyżej stoji od $ wiec Ty będąc w Anglii masz o wiele większe szanse ) A co do procedur to nie mam pojęcia
sly6 Napisano 22 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2007 Angela ;* poczytaj sobie dobrze to Forum i zobaczysz ze wcale nie jest tak latwo dostac wize do USA bedac w UK.To ze Twoj Tata dostal to nie oznacza ze Ty bedziesz miala tak samo. O procedurze poczytasz sobie tutaj: http://london.usembassy.gov/cons_new/visa/niv/b2.html
Angela ;* Napisano 22 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2007 Tak ja wiem, ale to chodziło o możliwość, ja nie mam zamiaru nigdzie wyjeżdzac, bo wize narazie mam a w orzysżłym roku lece się tam uczyć Dziękuję za procedury
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.