Skocz do zawartości

konto w banku amerykańskim czy jak??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co do Bank of America w AC - przed wyjazdem radzili nie zamykać kont-bo niby od tego roku nie będzie takie łatwe otwieranie kont przez studentów ( właśnie z powodu kart kredytowych i zaciąganych debetów), ile z tego okaże się prawdą - ciężko powiedzieć ...

hehe a mi pani w AC radziła żeby zamknąć konto :)

ciekawa sprawa z tym zaciąganiem debetów, załóżmy, że ktoś nie ma już zamiaru wracać do USA, robi zakupy za które kasa jest ściągnięta z konta, na którym nie ma kasy, powstaje debet, od którego płacona jest kara i pewnie jakieś rosnące odsetki, no i tutaj pytanie w jaki sposób bank może ścigać taką osobę ?? Polski adres mają

Zapisza to do twojego raportu, jak mala kwota, to sobie nawet nie beda zawraca [beeep], bo ktos kto mialby szukac ciebie, to by wzial wiecej za pare godzin swojej pracy. Poprostu strate wpisza w koszta. W Polsce nie beda Cie szukac, nawet jak oddzial takiego banku bedzie w Polsce.

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A w jakim banku najlepiej konto założyć, w którym nie ma opłat itd. Pobierają tam prowizje za pobrania z bankomatów ? Czy pierwsza karta do bankomatu też jest za darmo jak w PL ?

Napisano
A w jakim banku najlepiej konto założyć, w którym nie ma opłat itd. Pobierają tam prowizje za pobrania z bankomatów ? Czy pierwsza karta do bankomatu też jest za darmo jak w PL ?

wszystko zalezy w jakim stanie bedziesz przebywal, bo nie kazdy bank jest dostepny w twoim stanie. najlepiej rozejrzec sie ktorych bankow jest najwiecej obok ciebie, wtedy wybrac najlepszy. konta wszystkie prawie banki maja za darmo, karty zawsze darmowe, z wlasnych bankomatow za free, z innych juz platne.

• 1 miesiąc później...
Napisano

A jest moze jakis bank w ktorym przelewy miedzynarodowe sa za darmo? Cos takiego znalazlem kiedys na forum, ale teraz jakos nie moge:/

Napisano

ja dzisaj wypelnilem formularz o konto w bank of america ..jeszcze nie zdazylem sie zapoznac z warunkami ...i chcialem sie spytac jak to jest ..jesli che dostac karte kredytowa ..musze najpierw jakis depozyt wplacic .....albo debetowa ? ogolnie szukam mozliwosci na zacigniecie jakiegos malego debeciku ..bo sie kasa konczy a zaczynamy prace za trydzien dopiero heheh ...wiec kasa by sie przydala .....czy jedyna opcja jest przesylka z Polski ? ....czy ktos byl w takiej sytuacji ? jesli tak jak sobie radziliscie?

Napisano

pierwsza wyplate dostane dopiero za trzy tygodnie wiec to jest kupa czasu ...a trzeba co tydzien mieszkanie oplacac ..za dwa tygodnie jak tak dalej pojdzie to zabraknie pieniedzy heheh

Napisano
ja dzisaj wypelnilem formularz o konto w bank of america ..jeszcze nie zdazylem sie zapoznac z warunkami ...i chcialem sie spytac jak to jest ..jesli che dostac karte kredytowa ..musze najpierw jakis depozyt wplacic .....albo debetowa ? ogolnie szukam mozliwosci na zacigniecie jakiegos malego debeciku ..bo sie kasa konczy a zaczynamy prace za trydzien dopiero heheh ...wiec kasa by sie przydala .....czy jedyna opcja jest przesylka z Polski ? ....czy ktos byl w takiej sytuacji ?   jesli tak jak sobie radziliscie?
byłem w identycznej sytuacji poprosiłem rodziców o przesłanie pieniążków przez western union
Napisano
ja dzisaj wypelnilem formularz o konto w bank of america ..jeszcze nie zdazylem sie zapoznac z warunkami ...i chcialem sie spytac jak to jest ..jesli che dostac karte kredytowa ..musze najpierw jakis depozyt wplacic .....albo debetowa ? ogolnie szukam mozliwosci na zacigniecie jakiegos malego debeciku ..bo sie kasa konczy a zaczynamy prace za trydzien dopiero heheh ...wiec kasa by sie przydala .....czy jedyna opcja jest przesylka z Polski ? ....czy ktos byl w takiej sytuacji ?   jesli tak jak sobie radziliscie?

karty kredytowej nie dostaniesz, ale sproboj pogadac z pracodawca, moze da advance pay.

Napisano

Karta kredytowa, jeśli nie zamierzacie zostać w USA na zawsze, nie będzie wam do niczego potrzebna. W Stanach, w przeciwieństwie do Polski, w wielu bankach dostaje się "wypukłą" kartę debetową (debit albo check card) Visa, którą bez problemu akceptują w wypożyczalniach samochodów, czy też przy zakupach on-line.

Otwieracie checking account, czyli konto o%, za które nie ma opłat. Różne banki wymagają różnych dokumentów, więc dowiedzcie się, co musicie pokazać jako obcokrajowcy i jaką kartę wam dadzą. Ja musiałem pokazać 2 dokumenty + list od pracodawcy i dostałem Visę (byłem na internshipie).

Napisano
Karta kredytowa, jeśli nie zamierzacie zostać w USA na zawsze, nie będzie wam do niczego potrzebna. W Stanach, w przeciwieństwie do Polski, w wielu bankach dostaje się "wypukłą" kartę debetową (debit albo check card) Visa, którą bez problemu akceptują w wypożyczalniach samochodów, czy też przy zakupach on-line.  

Otwieracie checking account, czyli konto o%, za które nie ma opłat. Różne banki wymagają różnych dokumentów, więc dowiedzcie się, co musicie pokazać jako obcokrajowcy i jaką kartę wam dadzą. Ja musiałem pokazać 2 dokumenty + list od pracodawcy i dostałem Visę (byłem na internshipie).

Debit cards nie akceptuje w wiekszosci wypozyczali samochodow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...