KLOPS Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Hej. Może ktoś mi będzie mógł rozwiać wątpliwości. Kończy mi się ważność paszportu w maju 2008r., a po worku lato 2007 chcę pozostać dalej w stanach (z J1 na M1) . Czy muszę wrócić do Pl i zmienić paszport na aktualny, czy można to zrobić tam na miejscu - w ambasadzie polskiej, lub jakoś inaczej ? Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 Jak mozesz to wyrob sobie paszport teraz a jesli sie nie da to bedziesz musial w USA wymienic paszport na nowy a tam mozesz czekac z 2-3 miesiace na nowy paszport plus oplaty sa wyzsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelasia Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 mozna zrobic w usa ale czeka sie do 6 miesiecy na nowy wiec upewnij sie ze dostarczysz wniosek o nowy paszport na okolo 6 miesiecy przed wygasnieciem starego. oplaty duzo wieksze niz w polsce obecnie 126 $ +16$ za przeslanie nowego na adres domowy (w polsce tylko 100zl o ile pamietam) no i jeszcze jedno utrudnienie, musisz osobiscie stawic sie w konsulacie aby oddac wniosek, nie mozna przesylac poczta, co czasem utrudnia sprawe jak sie mieszka w stanie gdzie konsulatu lub ambasady nie ma. wiem z doswiadczenia. ja na twoim miejscu wyrobilabym sobie w polsce jesli masz taka mozliwosc. pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLOPS Posted May 11, 2007 Author Report Share Posted May 11, 2007 Hmmm.... dzięki wielkie za info... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.