Beata Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Utracilam moj status pierwszego stycznia 2004 roku. Moj chlopak ubiega sie o zielona karte wedlug nowych zasad i zakonczono nie dawno pierwszy etap aplikacji. Czy po slubie z nim, jako zona moglabym byc dopisana do jego aplikacji bez szkody dla niego i rezultatu deportacji dla mnie? Jesli tak, to kiedy bylby odpowiedni moment na dopisanie ? Czy uzyskalabym w ten sposob jakiekolwiek prawa ? Zawsze myslalam, ze odzyskanie legalnego pobytu w Stanach jest mozliwe poprzez malzenstwo z Amerykaninem lub cod zwany reforma emigracyjna. Jednak kilku znajomych przekonywalo mnie o tej opcji. Bardzo serdecznie prosze o odpowiedzi pozdrawiam Beata Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Utracilam moj status pierwszego stycznia 2004 roku. Moj chlopak ubiega sie o zielona karte wedlug nowych zasad i zakonczono nie dawno pierwszy etap aplikacji. Czy po slubie z nim, jako zona moglabym byc dopisana do jego aplikacji bez szkody dla niego i rezultatu deportacji dla mnie? Jesli tak, to kiedy bylby odpowiedni moment na dopisanie ? Czy uzyskalabym w ten sposob jakiekolwiek prawa ? Zawsze myslalam, ze odzyskanie legalnego pobytu w Stanach jest mozliwe poprzez malzenstwo z Amerykaninem lub cod zwany reforma emigracyjna. Jednak kilku znajomych przekonywalo mnie o tej opcji. Bardzo serdecznie prosze o odpowiedzi pozdrawiam Beata Jak uzyska GC (stempel w paszporcie lub plastik), to dopiero moze zlozyc na Ciebie petycje. Petycja bedzie odrzucona, bo jestes nielegalnie w USA bez statusu imigraycjnego. Oczywiscie sprawa do deportacji. Musi on odczekac 5 lat w USA, placic podatki, zarejestrowac sie w Selective Service (jesli < 26lat), miec czysty rekord kryminalny i imigracyjny, zdac egzamin na obywatelstwo i dostac akt naturalizacji po przysiedze. Wtedy moze tego samego dnia zlozyc na Ciebie wniosek o GC, twoja sprawa wtedy bedzie zaakceptowana, twoj brak statusu wybaczony i dostaniesz GC po paru miesiacach, a po paru tygodniach od zlozenia petycji i dokumentow na EAD - pozwolenie na prace. Nie dostaniesz tak predko GC niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beata Posted June 2, 2007 Author Report Share Posted June 2, 2007 Dziekuje za wyjasnienia. Tak szczerze, to spodziewalam sie podobnej odpowiedzi ale czlowiek zawsze ma nadzieje, ze sie cos pozytywnego siewydarzy milego wieczoru pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Beata pamietaj ze prawo moze sie zmienic za jakis czas i wazne abys byla z tym na bierzaco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.