jurek___ Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Witam. Słyszałem opowieści o ludziach którzy wyjeżdżają do usa nielegalnie. Jak oni żyją? Czy jak zachorują i trafią do szpitala to ich wyłapią? Czy gdy ich policja podczas jazdy samochodem złapie to też po nich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurek___ Posted June 5, 2007 Author Report Share Posted June 5, 2007 nikt nie wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karus Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 z tym sciganiem nielegalnych imigrantów stanach to troszke przesada, miliony ich siedzą i jakoś zyją, rząd przymyka oko na nich bo wie ze bez nich gospodarka by się tak nie kręciła, nawet z zatrudnieniem nie mają większych problemów wystarczy ze kupia sociala i pracują w normalnych firmach Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurek___ Posted June 6, 2007 Author Report Share Posted June 6, 2007 a właśnie słyszałem też że można sobie w ambasadzie "załatwić" zieloną kartę za 20000$. ktoś słyszał o takich rzeczach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankam Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 ta... tylko nie ma szans zeby przyjechali sobie na wakacje do wlasnego kraju... no chyba, ze wcale tego nie chca albo maja w sobie na tyle desperacji, ze jakos nielegalnie przedostana sie spowrotem przez granice do USA... poza tym jak czlowiek majacy swiadomosc, ze zyje gdzies nielegalnie i moze nawet go nigdy nie zlapia ale zawsze jest taka mozliwosc, ma sie czuc komfortowo - a przeciez po to ludzie wyjezdzaja do ameryki - m.in. zeby miec komfortowe zycie... hmmm nie wiem czy stany zjednoczone sa warte takiego "poswiecenia" i mimo, ze niby "miliony ich siedzą i jakoś zyją" to ja bym nie chciala takiego zycia... mozna je sobie ulozyc gdziekolweik indziej na legalu i pewnie z lepszym rezultatem niz w USA jesli sie nie ma szans tam na zielona karte... oczywiscie to moje osobiste zdanie na ten temat... ale ja nie jestem jedna z osob, ktorych wielkim marzeniem jest american dream, wiec moze inaczej na to patrze ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankam Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 a właśnie słyszałem też że można sobie w ambasadzie "załatwić" zieloną kartę za 20000$. ktoś słyszał o takich rzeczach? hmm ja o niczym takim nie slyszalam... i ososbiscie w to nie wierze... ale who knows.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 jurek___to chyba chodzi o slub na papiery :wink: ankam pewnie ze sa tacy ludzie ale to jest Ich wybor ze tak zyja . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankam Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 ankam pewnie ze sa tacy ludzie ale to jest Ich wybor ze tak zyja . jasne, kazdy jest inny i ma swoje zycie... znam troche osob, ktore zyja w USA bez zielonej i nie narzekaja, ja wyrazilam tylko swoje odczucia - gdybym ja miala sie znalezc w takiej sytuacji... ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurek___ Posted June 6, 2007 Author Report Share Posted June 6, 2007 no ja słyszałem że ktoś tak załatwił Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 jurek___ a dobrze znasz ta osobe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.