Juno Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 Witam! Mam do was pytanie... Ale prosze o wypowiadanie się tylko tych ludzi którzy coś o tym wiedzą. Przebywam w USA od roku nielegalnie. Do siebie chciałbym ściągnąć syna (data urodzenia 22-11-1992) Ale on nie posiada wizy.Czy on może się stawić tylko z żoną w konsulacie? Dodatkowo chce powiedzieć że nie mam ślubu cywilnego z żoną tylko kościelny (własnie na takie wypadki) Jeżeli nie da się stawić bez ojca to co można zrobić? Nie można wcisnąć farmazonu że nie ma się z nim kontaktu od 5 lat? Nie chce puszczać dzieciaka przez zieloną granice. Tak więc chciałbym usłyszeć wszystkie inne możliwości. Pozdrawiam Ps. Syn ma zaproszenie od mojego znajomego który posiada obywatelstwo. Jego dane będą również podane na wniosku o wizę i dodane że jest ojcem chrzestnym.
sly6 Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 Mozna wscisnac prawie wszystko ale czy to przejdzie to inna sprawa ,jesli Ci zalezy na synu zeby kiedys przylecial do Ciebie to niech zona wpisze ze tam jestes i tyle.Inaczej jak Was zlapie na klamstwie wtedy bedzie Twoj syn nie wiarygodny i bedzie trudno potem Konsula przekonac ze mowi potem prawde. Co do tego Ojca chrzestnego to moze sie wprost zapytac dziecka Konsul kiedy sie znim widzial oraz co On np robi itp i jesli Twoj syn sie poplacze plus Twoja zona wtedy zapomnij o wize dla niego. Na koniec napisze tyle Ich zaproszenie nie obchodzi a to ze Twoj syn wroci na czas i nie zostanie z Toba i radze na to zwrocic uwage.
Juno Napisano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 A dodatkowe dokumenty? Co można przynieść?
sly6 Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 co do dokumentow to legitymacje szkolna moze miec a kto oplaca podroz?jesli jego Mama to moze wziasc jej zaswidaczenie z banku . Ale i tak w wiekszosci rozmow Konsul polega na odpowiedziach udzielanych.
Juno Napisano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 Podróż będzie opłacana przeze mnie. Moge załatwić wyciąg z banku ale amerykańskiego własnie na tego chrzestnego ma on ok. 10 tys dol na koncie. Tylko że ja się zaopatrze w niewiadomo jakie dokumenty a tu nic nie weźmie...
sly6 Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 Nie musisz od niego nic brac,wrazie czego pokazesz zaproszenie. Bo samo pokazanie zaswiadczen nic nie mowi Konsulowi,rozmowa dopiero pokazuje jakie sa Twoje intencje co do wyjazdu .
Juno Napisano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 Czyli tylko zaproszenie, ew. legitymacja tak? Jakie są szanse otrzymania wizy przez mojego syna?
sly6 Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 Moga byc duze jesli pokaze podczas rozmowy ze nic nie kreci oraz wpisze Ciebie do formularza. co do kwitow to tak.,plus formularze wizowe,paszport oraz kwit oplaty za wize.
Juno Napisano 12 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2007 Jak mnie może wpisać skoro przebywam nielegalnie...
pelasia Napisano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2007 ambasada i tak dojdzie do tego ze to twoj syn i ze ty przesiedziales swoja wize. wiec jak zona i syn sklamia i ukryja prawde to bedzie dzialac na ich niekorzysc. jesli cie wpisza i udadza ze nie maja z toba kontaktu to niekoniecznie musza wiedziec gdzie obecnie przebywasz i ze nielegalnie siedzisz. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.