SantaCruz Napisano 16 Maja 2008 Zgłoś Napisano 16 Maja 2008 Pani Karino bardzo zainteresowala mnie pani swym postem. a szczegolnie czescia odnosnie rodzenstwo - jesli sa obywatelami USA. czy moze podac mi pani link do jakiejs oficjalnej strony mowiacej o tym ? pozdrawiam
Jackie Napisano 17 Maja 2008 Zgłoś Napisano 17 Maja 2008 http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00045f3d6a1RCRD If the sponsor is a U.S. Citizen, they may petition for the following foreign national relatives to immigrate to the U.S: * Husband or wife * Unmarried child under 21 years of age * Unmarried son or daughter over 21 * Married son or daughter of any age * Brother or sister, if the sponsor is at least 21 years old, or * Parent, if the sponsor is at least 21 years old. W tej kategorii czeka się obecnie ok. 12 lat na wizę imigracyjną.
magga Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 Mam takie pytanie, maz (obywatel U.S.) nie pracowal przez ostatni rok (powody zdrowotne) -czy moze byc zatem moim sponsorem (wczesiej pracowal i placil regularnie podatki) czy moze powinnam miec drugiego sponsora. Jesli tak, czy moglaby nim byc np.moja tesciowa, rowniez obywatelka USA??? Z gory dziekuje za pomoc
sly6 Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 Magga Twoj maz sklada papiery na Ciebie a tesciowa bedzie wspolsponsorem i tak moze byc jesli jej zarobki sa odpowiednie oraz rozlicza sie z podatkow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.