Skocz do zawartości

Prawka w NYS dla nielegalnych od nowego roku.

kubakj

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Świetne zagranie - tak jak to kiedyś Karina napisała - po co szukać nielegalnych imigrantów skoro sami się zgłoszą - w tym wypadku przyjdą po prawa jazdy ;-D następnie porówna się bazy wydanych praw jazdy z bazą danych immigration i bęc.

Napisano

Nie wiem czy juz zmiany weszly w zycie, ale dzis bylem w DMV z kolezanka, ktora jest na F-1 i nie ma SSN i juz zmienili zasady, bo juz nie potrzebowali wcale listu z SSA, ktory stwierdza, ze nie nalezy sie SSN konkretnej osobie. Obsluga juz wie o nowych zasadach i juz szkolenia mieli jak to wklepywac do komputerow. Czyli niedlugo masowe ruszenie emigracji nielegalnej z innych stanow do NYS.

Napisano

kubakj pewnie tak sie stanie ze beda jechac nielegalni tam..A po drugie kazdy bedzie chcial na tym zarobic wiec beda robic wypady do NY ,bedzie duzo ogloszen na ten temat

Napisano

bo to na pewno dzięki wizycie Pana Prezydenta Kaczyńskiego :rolleyes:

a tak na serio: fajnie - może w przyszłym roku w SC też tak będzie.. orientujecie się ile kosztuje cała procedura wyrabiania prawka? bo pewnie im o to chodziło :)

Napisano

I jeszcze jdna ciekawostka. W DMV powiadomiono nas o czyms nowym, a to, ze juz nie bedzie drukowane na prawkach TEMP VISITOR data_wygasniecia_statusu. Teraz nie jest wazne dla DMV data wygasniecia statusu, ktory i tak mozna przedluzyc, itp.

Napisano

Ja wyrabialam prawko jakos miesiac temu w New Jersey - zaplacilam w sumie niecale 20$ za testy, badanie wzroku i zrobienie zdjec, no i wydanie prawka. Jazd nie zdawalam - mialam przetlumaczone prawko z PL przez tlumacza przysieglego poleconego przez DMV. Gdybym zdawala jazdy, to bylaby ta sama kwota. Mam prawko tymczasowe, wazne na 1 rok, gdyby bylo na 4 lata, to kosztowaloby jakos 10$ wiecej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...