Skocz do zawartości

ubezpieczenie - wiza narzeczenska!

iva

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witajcie! w piatek wylatuje do usa na wizie narzeczenskiej. Nie wiem jak zrobic z ubezpieczeniem, w razie gdybym tam zachorowala. Czy po slubie maz moze mnie podciagnac pod swoje ubezpieczenie? Czy musi wtedy placic wieksze skladki? No i co w momencie kiedy nie daj Boze cos mi sie stanie przed slubem? czy narzeczony moze przed slubem tez mnie jakos podpiac pod swoje ubezp., czy musze wykupic w Polsce ubezp. np. na 3 m-ce? Bardzo prosze o szybka odpowiedz!

Napisano
witajcie! w piatek wylatuje do usa na wizie narzeczenskiej. Nie wiem jak zrobic z ubezpieczeniem, w razie gdybym tam zachorowala. Czy po slubie maz moze mnie podciagnac pod swoje ubezpieczenie?

Tak.

Czy musi wtedy placic wieksze skladki?

Oczywiście.

No i co w momencie kiedy nie daj Boze cos mi sie stanie przed slubem?

To jest zagwożdżka :) Nie warto na tak krótki okres ubezpieczać się indywidualnie...

czy narzeczony moze przed slubem tez mnie jakos podpiac pod swoje ubezp.

Raczej nie. Ubezpieczalnie mają ściśle określone zasady odnośnie tego kto może być tzw. dependent. Trzeba zapytać w ubezpieczalni.

czy musze wykupic w Polsce ubezp. np. na 3 m-ce?

Sądzę że nie jest to głupie wyjście.

Napisano

Trzeba tylko uwaznie przeczytac regulamin ubezpieczenia oraz tez wybrac taka opcje ze nie mozesz przywiesc rachunkow do Polski przez jakis czas bo nie ktore ubezpieczenia oddaja Ci pieniadze jak im pokazesz rachunki plus do pewnej sumy moga Ci oddac tzn minimalnej..

Napisano

Dziekuje za informacje. Mam jeszcze jedno pytanie, w jakim okresie czasu od momentu slubu musze zlozyc papiery na GC? i jak dlugo po slubie musze czekac na objecie mnie ubezpieczeniem meza?

Napisano
Dziekuje za informacje. Mam jeszcze jedno pytanie, w jakim okresie czasu od momentu slubu musze zlozyc papiery na GC?

Złóż od razu, na co chcesz czekać?

i jak dlugo po slubie musze czekac na objecie mnie ubezpieczeniem meza?

Od razu po ślubie. W zależności od ubezpieczalni różnie bywa z tym co obejmuje ubezpieczenie, niektóre od razu dają wszystkie przywileje (te kosztują bardzo dużo), inne nie obejmują tzw. preexisting conditions, czyli choroby występujące u ubezpieczającego się w momencie podpisania umowy. Jeszcze inne mają tzw. waiting period na preexisting conditions (np. nasze ubezpieczenie każe czekać 6 miesięcy w przypadku preexisting conditions). Wiele planów pokrywa ciążę i poród dopiero po jakimś czasie płacenia składek. Znalezienie ubezpieczalni która w całości czy nawet częściowo pokrywa wiele chorób przewlekłych, zakładając że jesteśmy chorzy w trakcie podpisywania umowy, graniczy z cudem. Przeczytajcie dokładnie umowę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...