paprak Napisano 19 Września 2010 Zgłoś Napisano 19 Września 2010 Po dziesięciu miesiącach czekania mam wyznaczoną rozmowę na 1.10. Huurraaaaa!!! Mam pytanie, czy rozmowa z konsulem odbywa się po polsku czy angielsku? Konsul mowi badzo ladnie po polsku i sam zaczyna rozmowe po polsku. Oczywiscie mozna mowic i po angielsku. A ja wlasnie dostalam dziesiecioletnia GC
sly6 Napisano 19 Września 2010 Zgłoś Napisano 19 Września 2010 nie kazdy Konsul mowi dobrze po polsku ale to nie oznacza ze cos zle pujdzie
Mała M. Napisano 21 Września 2010 Zgłoś Napisano 21 Września 2010 Dzięki za odpowiedzi. I przy okazji za wszystkie inne cenne wiadomości i rady, jakie znalazłam na forum podczas mojego oczekiwania na wizę. Denerwuję przed rozmową. Normalnie... gorzej niż przed egzaminami na studiach... p.s. Paprak - gratuluję :-)
paprak Napisano 21 Września 2010 Zgłoś Napisano 21 Września 2010 Nie ma co sie denerwowac, na tym etapie to juz masz z gorki Wiem, wiem, tak sie mowi a sama sie denerwowalam. Pozniej czekalam poltora miesiaca na GC i tez sie balam czy wszystko ok. A teraz znowu sie boje jak sie tu zaaklimatyzuje i czy znajde prace. I tak w kolko Powodzenia
nowa123 Napisano 22 Września 2010 Zgłoś Napisano 22 Września 2010 Witam wszystkich , czy w trakcie ubiegania się o CR1 można jeździć do Stanów mając turystyczną?
paprak Napisano 22 Września 2010 Zgłoś Napisano 22 Września 2010 Ja sie ubiegalam o IR1 i caly czas podrozowalam do Stanow na wizie turystycznej.
sly6 Napisano 23 Września 2010 Zgłoś Napisano 23 Września 2010 jest jedno ale nalezy byc jako turystka bo jesli wyjdzie ze sie robilo,robi w USA nielegalnie to nic nie wyjdzie z wizy CR1..
malaga86 Napisano 23 Września 2010 Zgłoś Napisano 23 Września 2010 Witam nie wiele jeszcze wiem o całej procedurze mój mąż obecnie jest w USA ja wróciłam do Polski i mam pytanie odnośnie rozmowy: czy muszą na niej być obydwoje małżonków? Z góry dziękuję
paprak Napisano 23 Września 2010 Zgłoś Napisano 23 Września 2010 W konsulacie w Polsce tylko osoba sponsorowana. Nie wiem jak jest gdy sie starasz o uregulowanie pobytu w Stanach.
sly6 Napisano 24 Września 2010 Zgłoś Napisano 24 Września 2010 paprak a jak jest w USA to mozna poczytac na forum ... malaga86 a teraz podstawowe pytanie,czy wrocilas na czas,czy pracowalas nielegalnie?bo jak bylas nielegalnie jako turystka to bedzie problem z powrotem do USA
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.