madziara233 Napisano 21 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2007 Mamy zamiar ze swoim chłopakiem pojechać, na Floryde a potem na Bahamas statkiem (wyspy Wielkiej Brytani), chodzi o to, ze ja jetesm w stanch 4 miesiace. Wyjazd planujemy ok. kwietnia, wiec musze przedłużyć wize, czy bez problemów mogę zejść ze statku na przedłuzonej wizie, i może ktoś miał przedłuzoną wize, jak długo sie na nie czeka. Na stronie imigracja jest do 90 dni, a w parktyce jak jest, i czy już czas aby starać się o przedłużenie wizy? Proszę informacje osobę, która przedłużała swoją wize (kiedy ją dostała) z góry bardzo dziekuję za odpowiedz!
sly6 Napisano 21 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2007 Jak przedluzysz sobie pobyt o nastepny czas to musisz sie liczyc z tym ze jak poplyniesz na Bahama mozesz zostac nie wpuszczona juz na teren USA bo status przedluzenia dziala na terenie USA a Ty plyniesz po za USA a wiec opuszczas teren USA .A mozesz zostac nie wpuszczona poniewaz Twoj pobyt jest za dlugi jak na turystke i jeszcze to przedluzenie wiec bedzie podejrzenie ze pracujesz nielegalnie. Juz jest czas aby zaczac sie starac o przedluzenie wizy a czy dostaniesz przedluzenie to zalezy jakie dokumenty przedstawisz i co napiszesz w formularzu. a jaka masz wize wklejona do paszportu?masz moze tam literke M jako wielokrotnego przekroczenia granicy?
Agula Napisano 22 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2007 Darowalabym sobie na Twoim miejscu Bahamy. Chyba, ze chcesz sie narazac na szukanie lotu z Bahamow do Polski.
madziara233 Napisano 22 Listopada 2007 Autor Zgłoś Napisano 22 Listopada 2007 Tak na wizie mam literke M wielokrotnego przekroczenia. Wracajac do tematu to odradzacie abym zeszla ze statku na Bahama (moge nie schodzic)- statek jest wliczony w cala wycieczke i mozna pozostac na statku. Dzieki za odpowiedz moze jeszcze ktos sie podzieli jakims doswiadczeniem.
agatenka Napisano 23 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2007 Nie chodzi o "schodzenie ze statku", po powrocie z rejsu przechodzisz przez urzędnika jak na każdej innej granicy. On może nie wpuścić się z powrotem. To czy zostaniesz na statku nie ma żadnego znaczenia. Ja bym na twoim miejscu nie ryzykowała - zawsze możesz lecieć np. na Hawaje
violetta Napisano 27 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2007 witam serdecznie Dodatkowo chciała zaznaczyć, że jadąc na Bahama wymagana jest tam wiza , którą należy załatwic przez konsulat angielski taki jest wymóg dotyczący wysp i nieobchodzi nikogo że wyspy należą do jurysdykcji UK a my jesteśmy w Uni. Dlatego tez jeśli chcecie tak jechać to pamiętajcie o wizie. Pozdrawiam
t0d Napisano 28 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2007 a na granicy nie można się o to starać? właśnie z racji tego że mamy (w większości ;-)) unijne paszporty?
Jackie Napisano 28 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2007 Z tej strony http://www.thebahamasguide.com/travel/visa.htm wynika że nie. Trzeba się o wizę starać w konsulacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.