Cerise nomade Napisano 28 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 A co u Was w menu na Thanksgiving? indyk sie piecze z nadzieniem : suchy chleb, jablka i kielbasa sniadaniowa, a jako dodatki cheesy potatoes, green been casserole i cranberry sauce, a na deser odwracana tarta jablkowa tatin. Co do chleba, to ja tez planuje na impreze swiateczna typu potlack zaprezentowac moj wlasny wypiek:)
lochraven Napisano 28 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Green been casserole - boże, jakie to jest dobre! Jeszcze sweet potato casserole z marshmallows na wierzchu. Akurat na Thanksgiving to jedzenie jest tutaj pyszne. My obchodzimy po raz pierwszy we własnym mieszkaniu, bez teściów, i bardzo fajny dzień mieliśmy, do tego obżarłem się jak świnia.
andyopole Napisano 28 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2013 Andyopole...tym chlebkiem, to mi zaimponowałęś.. OMG. Z racji wieku to jeszcze tylko chlebem moge poszpanowac przed mlodymi dziewczynami.. A rak w ogole za godzine wychodze na "indyka" do przyjaciol. Ona Amerykanka wiec ciekaw jestem menu. Niestety kucharka z niej cienka choc dziewczyna super...
Nigella Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 U nas indyk pieczony z ziolami, zielona fasolka z prazonymi migdalami, slodkie ziemniaki pieczone w folii, tradycyjny poludniowy stuffing (butternut squash + yams + papryka, cebula, seler + cornbread + przyprawy), domowej roboty cranberry sauce i chutney z fig i na deser apple & cranberry pie z przepisu Marthy Stewart. Lochraven, green bean casserole - masz przepis? "Bez tesciow"… echhh, I wish… ;)
lochraven Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 1 pudełko French Fried Onions 2 małe puszki Green Beans 1 puszka zupy Cream of mushroom 3/4 cup mleka 1/8 teaspoon czarnego pieprzu Pomieszać dokładnie, wszystko włożyć do naczynia do zapiekanek, położyć trochę więcej cebulek na wierzchu, 350 F na 30 minut! Tak moja żona robi
Sara Napisano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2013 jak zrobic pierogi?????????/ z kaupusta i grzybami??? Nie wiem nic na temat gotowania....
Nigella Napisano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2013 Ja od dwoch lat robie pierogi wedlug tego przepisu (Maciej Kuron): http://gotowanie-elzunia.blogspot.com/2011/12/pierogi-z-kapusta-i-grzybami.html Wychodza doskonale, choc roboty jest na pol dnia (robie zazwyczaj ponad 100 z dwoch kulek ciasta). Zeby bylo latwiej i szybciej kupilam cos takiego: http://tinyurl.com/poq9jxd - mam wersje duza na pierogi i mala na uszka. Jedyny problem grzyby - kupuje suszone w polskim sklepie za jakas chora cene, bo nie znalazlam jeszcze odpowiednika amerykanskiego. Te, ktorych probowalam, zupelnie nie maja smaku.
andyopole Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 OMG. Z racji wieku to jeszcze tylko chlebem moge poszpanowac przed mlodymi dziewczynami.. A rak w ogole za godzine wychodze na "indyka" do przyjaciol. Ona Amerykanka wiec ciekaw jestem menu. Niestety kucharka z niej cienka choc dziewczyna super... Bijac sie w piersi odwoluje to co powiedzialem o cienkiej kucharce. Zarelko bylo pyszne.
Sara Napisano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2013 Ja od dwoch lat robie pierogi wedlug tego przepisu (Maciej Kuron): http://gotowanie-elzunia.blogspot.com/2011/12/pierogi-z-kapusta-i-grzybami.html Wychodza doskonale, choc roboty jest na pol dnia (robie zazwyczaj ponad 100 z dwoch kulek ciasta). Zeby bylo latwiej i szybciej kupilam cos takiego: http://tinyurl.com/poq9jxd - mam wersje duza na pierogi i mala na uszka. Jedyny problem grzyby - kupuje suszone w polskim sklepie za jakas chora cene, bo nie znalazlam jeszcze odpowiednika amerykanskiego. Te, ktorych probowalam, zupelnie nie maja smaku. dzięki zrobię wg pierwszego przepisu. Mam pytanie o mąkę jaka kupujesz żeby była pszenna?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.