Flame of Udun Napisano 16 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2005 I tu sie z Toba zgadzam F - no ale trudno sie dziwic kiedy tyle osob zostaje nielegalnie po wygasnieciu wizy .... dokladnie tak.. sami sobie tak szkodzimy.. F
Anesia81 Napisano 31 Maja 2005 Zgłoś Napisano 31 Maja 2005 No i jestem z nou w USa. Nikt nie wspomial o zadnej karcie w ambasadzie i na imigration. Tak wiec nie maja zadnych papierow na minie jeszcze . z ta karta I-94 to jedna wielka sciema, wszytko to podobno tonami stoi w kartonach i nie ma kto tego wklepac, moze za 10 lat znajda moja karte i ja uzupelnia, a na razie mam zamiar sie dobrez bawic w Usa papa i dzieki za wsparcie moralne
DietDanish Napisano 2 Października 2005 Zgłoś Napisano 2 Października 2005 Ja nie oddalam I-94 przy wylocie z USA. Czy bede miala problem z przylotem do USA?
sly6 Napisano 2 Października 2005 Zgłoś Napisano 2 Października 2005 DietDanish jesli masz ta I-94 to odeslij ja ,,masz moze karty pokladowe ze wylecialas z USA?
Eveleve Napisano 13 Maja 2007 Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 DietDanish jesli masz ta I-94 to odeslij ja ,,masz moze karty pokladowe ze wylecialas z USA? Słuchajcie-ja mam identyczny problem z tą I-94. Nikt mi jej w zeszlym roku jak wracalam nie zabrał a ja do tej pory nie wiedziałam że ją trzeba odesłać. No i za 2 tyg znowu chce leciec do USA a za tydzien mam wizyte w ambasadzie.... Juz za pozno zeby cokolwiek odsylac....Niby mam i karty pokladowe i wpisy w indeksie z czasu ''po powrocie'' i zaswiadczenie ze szkoly...ale czy to cos da? Czy mam w ogole jakies szanse?????Please help!!!!!
sly6 Napisano 13 Maja 2007 Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 Eveleve jak masz karty pokladowe i wpis w indeksie,zaswiadczenie to czemu ma sie nie udac,wazne ze wylecialas na czas.
Eveleve Napisano 13 Maja 2007 Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 Jak myślicie czy dobrym pomysłem byłoby wysłanie im, tam do Kentucky jakimś DHL-owskiem superExpressem teraz tego I-94 z kopiami boarding passów i tych szkolnych zaświadczeń? Moze by to dotarło jeszcze przed moja wizyta w ambasadzie....choć w sumie sam fakt dotarcia to tylko namiastka sukcesu....Ponoć maja na dokonanie zmian 4 miesiace...Oryginałow im nie wyśle bo wtedy nie bede miala czym się usprawiedliwić w ambasadzie.... :-/
sly6 Napisano 13 Maja 2007 Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 O ile to możliwe, należy wysłać oryginały dokumentów, natomiast ich czytelne kopie zachować i zabrać ze sobą przy ponownym wyjeździe do USA, aby okazać je urzędnikowi imigracyjnemu w wypadku wątpliwości przy przekraczaniu granicy. Tzn ze zabierasz na rozmowe kopie a wysylasz orginaly. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...l/i94_form.html
Eveleve Napisano 13 Maja 2007 Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 Tak, widziałam to już...ale wydawało mi się że ten wpis to odnosi się bardziej juz do momentu kiedy się wyląduje w USA. Oryginały są bardziej "wiarygodne"....nie?
Eveleve Napisano 13 Maja 2007 Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 To mam jeszcze jedno pytanie: czy powinnam według Was czekać aż urzędnik w ambasadzie sam zapyta o to co jest nie tak (no bo w sumie jest szansa ze mnie nigdzie nie odnotowali...z tego co czytalam maja balagan i roznie bywa) czy lepiej od razu samemu powiedziec ze mi tego nie zabrali itp. W sumie szczerośc tu może być cenniejsza niz nadzieja ze jszcze mnie nie 'wprowadzili' do komputera....What do you think ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.