bimber Posted January 3, 2008 Report Posted January 3, 2008 Witam chce się starać o wizę 3 raz starałem sie rok temu w maju i dwa lata temu w marcu a teraz chce w styczniu .Mam 17 lat za kazdym razem wszystko fajnie w rozmowie do kogo jade kim jest i gdzie pracuje i takie tam i nie dostalem za kazdym razem bez zadnego powodu. Jednak mam w stanach nielegalnie babcie juz bardzo dlugo i siostre ojca tez 5 lat ozeniła sie tam jest jednak tak jak babcia wogóle nie legalnie ona na czyjs paszport poleciała a babcia przez meksyk wiec czy to moze byc powodem tych odmówień prosze o jakies rady czy moze bez zaproszenia bo juz na dwa rozne probowalem co sadzicie?????????
sly6 Posted January 3, 2008 Report Posted January 3, 2008 jak jechales na tzw lewe zaproszenia i do tzw osob Ci obcych a pisales ze to niby rodzina to tutaj moze lezec odpowiedz.
bimber Posted January 3, 2008 Author Report Posted January 3, 2008 nie zaproszenia byly od rodziny tylko czy te dwie osoby z mojej rodziny jak tam sie dostaly czy oni o nich wiedza i czy mozna powiedziec ze nie wiem czy ktos z mojej rodziny bliskiej jest bo sie nie orientuje
Jackie Posted January 3, 2008 Report Posted January 3, 2008 BABCIA przez Meksyk? Jeśli przez zieloną granicę to babci należą się dwa medale - za brak wyobraźni i za odwagę Widziałam dwa filmy dokumentalne gdzie pokazywano m.in. najczęściej uczęszczane trasy dla nielegali - osobiście zmiękłam.
sly6 Posted January 3, 2008 Report Posted January 3, 2008 Mozna prawie wszystko powiedziec ale jesli w tym nie jestes dobry to odpusc sobie . a leciales do jakiej rodziny?
bimber Posted January 3, 2008 Author Report Posted January 3, 2008 tak do wujka ale odmowili nie wiem czemu czyli mowic o tej ciotce i babci????????
sly6 Posted January 3, 2008 Report Posted January 3, 2008 a po co masz cos mowic bez pytania??a wujek jest legalnie,kogos juz zapraszal i ten ktos na czas wrocil, a co z tymi 2 roznymi zaproszeniami bo chyba 1 to bylo od wujka a 2?
Jackie Posted January 3, 2008 Report Posted January 3, 2008 Jak babcia przeszła przez Meksyk to przecież nie ma możliwości by o niej wiedzieli. O cioci możesz powiedzieć, zwłaszcza jeśli już zalegalizowała pobyt, jak wciąż jest nielegalnie to i tak nie ma kolosalnego wpływu bo ciotka to nie jest bliska rodzina. Co dokładnie mówiłeś poprzednim razem w konsulacie? Miałeś zaproszenie? Opisz jak najdokładniej, inaczej nikt Ci nie pomoże.
bimber Posted January 3, 2008 Author Report Posted January 3, 2008 1 mialem od meza tej ciotki a drugie od dalekiego kuzyna a teraz chce pojechac na wujka bliskiego taty kuzyna co jest tam juz z 20 lat legalnie i chyba juz na jego zaproszenie byli tam z rodziny i wrocili ostatnio jak bylem na zaproszenie kuzyna dalekiego od strony mamy pytali kim dla mnie jest , gdzie pracuje, na ile jade ,wszystko odpowiedzialem i na koniec konsul pyta kto ma wize z rodziny wiedzialem ze niedawno byla ciotka i w pore wrocila podalem jej dane ale nie wiedzialem czy ma nadal wazna wize no i wtedy zakonczyla sie romowa dziekujemy i nie wiem o co chodzilo
sly6 Posted January 3, 2008 Report Posted January 3, 2008 a pytali sie moze Ciebie za 1 razem kto jest ten co Cie zaprasza i moze powiedziales ze to jest maz Cioci czy tez ze to jest Wujek? a pytali sie Ciebie za 2 razem cos na temat tego Wujka ??
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.