misiomop

Wymagania Do Bycia Au Pair

13 postów w tym temacie

Witam, po przewertowaniu setek stron internetowych, forów itp. dotyczących sposobów emigracji do Stanów - doszedłem do wniosku, że najlepszym rozwiązaniem w moim przypadku byłby program au pair (jest to też stosunkowo tanie, a kwestia finansowa gra dla mnie duże znaczenie), tu pojawia ale...

Za rok kończę szkołę zawodową (zawód sprzedawca), a nie daje mi to wykształcenia średniego co jest warunkiem bycia AuPair, a raczej złożenia aplikacji do takich agencji jak CC.

Nie mam prawa jazdy - rozpoczęłem rok temu, ale teraz nie wiem czy da się coś jeszcze z tamtym zrobić... czytałem, że nie które au pair udało się znaleźć hostów bez prawka, ale to ponoć bardzo nieliczne przypadki.

I jeszcze jedno - jestem facetem, a nie słyszałem jeszcze o ani jednym przypadku by au pair był facetem. (a raczej, aby jakaś rodzina go przyjęła). Patrząc w internecie po filmikach na yt etc to same kobietki tam są.

Po drugie - godziny doświadczenia z dziećmi czy gdybym dostał pracę po szkole, albo zgłosił się do jakiegoś cechu czy cuś do prac społecznych z dziećmi (jakieś świetlice i tego rodzaju miejsca), nastukał bym te powiedzmy 250 godzin to będzie się liczyć?

Czy po prostu lepiej zrobić srednie i wziąć udział w loterii?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A jak konkretnie chcesz wyemigrować na au-pair ?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Średnie i loteria.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A jak konkretnie chcesz wyemigrować na au-pair ?

<script type="text/javascript"></script>

To znaczy?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Znaczy, ze wiza jaka otrzymujesz wyjezdzajac jako au pair jest wiza nie imigracyjna i po zakonczeniu programu musisz wrocic do Polski :P

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Znaczy, ze wiza jaka otrzymujesz wyjezdzajac jako au pair jest wiza nie imigracyjna i po zakonczeniu programu musisz wrocic do Polski :P

Tak wiem, że jest ona tylko na 12 miesięcy z możliwością przedłużenia o kolejne, ale przez te 12 (24) miesiące może się dużo zmienić. Abstrahując mogę się na przykład kogoś poznać, ożenić się - chyba, że nie mogę? Może mi się na przykład nie spodobać życie tam i mogę wrócić nie tracąc, aż tak dużej ilości gotówki - różnie może być.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Tylko odpowiedź KeaR'a jest ok reszta to sam spam...

Ludzie co z wami...

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

a wymagania loterii znasz ze tak mowisz ze samo srednie wystarczy ? ;) byly przypadki ze osoby mialy srednie i nici z loterii ,reszty sobie doczytaja dlaczego te osoby nie dostaly,jest cos takiego jak doswiadczenie zawodowe w danych zawodach jak masz zawodowe wyksztalcenie :)

co do au pair to w 5 min znalazlem takie strony

https://www.aupair-world.net/news/question_of_the_week/question_of_the_week_34

https://www.interexchange.org/au-pair-usa/news/more-families-realizing-benefits-male-au-pairs-0

http://aupairmom.com/what-do-you-look-for-in-a-male-au-pair/2013/01/18/celiaharquail/

z Polski tez jada tak mezczyzni,jedynie jest tych przypadkow malo

co do tych godz to mozesz miec i 1000 godz wyjechac i zostac szybko odeslanym bo same godz bez pracy dobrej z dziecmi to sa 2 rozne sprawy.

dobrze ze chcesz isc do takich instytucji i sam zobaczysz jak jest z dziecmi,czy sie nadajesz.

a co do prawa jazdy to je zrobisz bedac w USA,sa tez taki przypadki ,a jak Twoja znajomosc jezyka?


co do tych filmow to chyba cos przeoczyles ;)

https://www.youtube.com/watch?v=iJtczP-ZOy8

a co do slubu to jest to mozliwe ,czym blizej konca programu tym lepiej abys nie byl posadzony ze wykorzystales J-1 na legalizacje pobytu w USA.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
abys nie byl posadzony ze wykorzystales J-1 na legalizacje pobytu w USA

tzn. mogę być deportowany przez "podejrzenia"? Czy coś może gorszego?

wyjechac i zostac szybko odeslanym

Mogę zostać odesłany z powodu nie dogadywania się z dziećmi/rodzicami? Z tego co mi wiadomo mogę zmienić host rodzine...

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Mozesz zmienic rodzine jak sie nie dogadacie ,pamietaj jednak ze to rodzina bedzie relacjonowac tak samo za co to bylo .Co innego nie porozumienia a co innego brak checi,zaangazowania w pracach z dziecmi a to mozna szybko zobaczyc czy masz cos czy tez masz kurs dla samego kursu.

a co do slubu to moze byc Twoja sprawa odlozona na pare miesiecy do sprawdzenia,kontroli .Tak wiele osob ma z gorki a jednak sa tacy ze maja pod gorke.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Witam, po przewertowaniu setek stron internetowych, forów itp. dotyczących sposobów emigracji do Stanów - doszedłem do wniosku, że najlepszym rozwiązaniem w moim przypadku byłby program au pair (jest to też stosunkowo tanie, a kwestia finansowa gra dla mnie duże znaczenie), tu pojawia ale...

Za rok kończę szkołę zawodową (zawód sprzedawca), a nie daje mi to wykształcenia średniego co jest warunkiem bycia AuPair, a raczej złożenia aplikacji do takich agencji jak CC.

Nie mam prawa jazdy - rozpoczęłem rok temu, ale teraz nie wiem czy da się coś jeszcze z tamtym zrobić... czytałem, że nie które au pair udało się znaleźć hostów bez prawka, ale to ponoć bardzo nieliczne przypadki.

I jeszcze jedno - jestem facetem, a nie słyszałem jeszcze o ani jednym przypadku by au pair był facetem. (a raczej, aby jakaś rodzina go przyjęła). Patrząc w internecie po filmikach na yt etc to same kobietki tam są.

Po drugie - godziny doświadczenia z dziećmi czy gdybym dostał pracę po szkole, albo zgłosił się do jakiegoś cechu czy cuś do prac społecznych z dziećmi (jakieś świetlice i tego rodzaju miejsca), nastukał bym te powiedzmy 250 godzin to będzie się liczyć?

Czy po prostu lepiej zrobić srednie i wziąć udział w loterii?

1. Faceci Au pair coraz czesciej sie zdazaja - na stronie mojej Au pair agency jest nawet kilku z PL. Rodziny z 2-3 chlopcow, najczesciej powyzej 8-10 lat wrecz preferuja Male Au pairs! Powodzenia!

2. Jakakolwiek praca z dziecmi sie liczy- wolontariat, kolko jakies zainteresowan czy cos przy kosciele itp

3. Prawo jazdy to zdecydowanie NIE jest wymog - duzo rodzin Nie potrzebuje lub wrecz Nie chce zeby Au pair prowadzil/la. Wiaze sie to z duzymi kosztami ubezpieczenia I ryzykiem wypadku. Sa rodziny ktore Nie mieszkaja na przyslowiowym zadupiu I bedziesz sie mogl poruszac samodzielnie bez auta. Nasza Au pair ma prawko ale Nie jezdzi - Nie na potrzeby z dziecmi nigdzie jezdzic i poruszac tez sie mozna u nas bez samochodu.

Najwazniejsze jednak jest to, zebys pamietal ze jedziesz do pracy z dziecmi. Jesli Nie jestes do tego stworzony a wyjazd sluzy Ci tylko po to zeby dostac sie do USA, to daj sobie spokoj! W przeciwnym wypadku Powodzenia!

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Najwazniejsze jednak jest to, zebys pamietal ze jedziesz do pracy z dziecmi. Jesli Nie jestes do tego stworzony a wyjazd sluzy Ci tylko po to zeby dostac sie do USA, to daj sobie spokoj! W przeciwnym wypadku Powodzenia!

No i caly misterny plan w p***u.... ;-)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Booking.com

No i caly misterny plan w p***u.... ;-)

No daj mu chociaz pomarzyc ...;)

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz