Rademedes Napisano 10 Maja 2008 Zgłoś Napisano 10 Maja 2008 Kolejny artykul dla osob wybierajacych sie do Kanady: http://www.gazetagazeta.com/artman/publish...cle_22740.shtml
Magnum Napisano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 10 Maja 2008 Patrząc na te dane ciesze się że nie znoszą wiz do USA.. Bo ludzie będą narzekać że ich cofnęli z lotniska...
sly6 Napisano 11 Maja 2008 Zgłoś Napisano 11 Maja 2008 Magnum ale chyba wiesz o tym ze Polacy nie leca samym lotem ,znam 2 przypadki osob ktore wlecialy teraz na teren Kanady bez zadnych problemow .. Jesli ktos planuje podroz to niech dobrze przeczyta ten watek i sam zobaczy co powinnien zrobic aby nie zostac zawroconym.
Magnum Napisano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2008 Chodziło mi o to, że większość tych którzy nie dostaliby wizy a będą lecieć zostaną zawróceni z lotniska...
sly6 Napisano 13 Maja 2008 Zgłoś Napisano 13 Maja 2008 moze zostana moze nie,wszystko zalezy jak wypadna na rozmowie z urzednikiem na lotnisku.
marta1234 Napisano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2008 to jest jakas paranoja,Jak wjazd bez wiz do Kanady to znaczy wpuszczaja wszystkich tak jak w europie,Nie ma Granic , wjezdzasz i nawet nie wiesz kiedy przekraczasz granice.Bez wizy znaczy wjezdzasz i automatycznie cie wpuszczaja a nie zebys sie denerwowal. Kanada i USa maja poprzewracane w glowie chyba nadal im sie wydaje ze ludzie chca tam pracowac, ale nie teraz , moze 10 lat temu 2o lat temu , teraz chcemy pozwiedzac , Dobrobyt w USa sie zakonczyl, tylko KRYZYS pozostal,
Rademedes Napisano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2008 niestety nadal jest wiele osob, ktore chca pracowac i mieszkac w USA i kurs dolara w niczym im nie przeszkadza, dodam od siebie ze mam wielu znajomych w USA legalnych i nielegalnych co powyjezdzali od lat 90' do zeszlego roku i nikt nie wrocil - to moze akurat nie jest tak zle, a moze nie maja do czego wracac
grodek Napisano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2008 to jest jakas paranoja,Jak wjazd bez wiz do Kanady to znaczy wpuszczaja wszystkich tak jak w europie,Nie ma Granic , wjezdzasz i nawet nie wiesz kiedy przekraczasz granice.Bez wizy znaczy wjezdzasz i automatycznie cie wpuszczaja a nie zebys sie denerwowal. Kanada i USa maja poprzewracane w glowie chyba nadal im sie wydaje ze ludzie chca tam pracowac, ale nie teraz , moze 10 lat temu 2o lat temu , teraz chcemy pozwiedzac , Dobrobyt w USa sie zakonczyl, tylko KRYZYS pozostal, Nie rozumiesz czegoś. Wizy do Kanady nadal istnieją i istnieć będą. Zniesiono promesy wizowe (wlepki do paszportu), które otrzymywało się w konsulacie. Pieczątka z datą maksymalnego pobytu wbita przez urzędnika immigration do paszportu jest właśnie wizą. Podobnie zresztą będzie jeżeli kiedyś zniosą promesy do USA.
donata771 Napisano 3 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2009 Witam.Jesli mam wize turystyczna do USA i bylam w zeszlym roku,dostalam pobyt na 6 miesiecy,ale tyle nie bylam;)byloby mi latwiej przejsc przez granice Kanady? Druga sprawa:jestem w trakcie laczenia rodzin do US i zostalo mi okolo 2 lata czekania.Wymyslilam,ze fajnie byloby poleciec do Kanady,pomieszkac troche i czy jest jakis sposob by pracowac legalnie?Mam 2 dzieci i musialyby uczeszczac do szkoly rzecz jasna.Pewnie glupie pytanie,ale moze sa jakies mozliwosci Nie ucze sie w Polsce,wiec to mnie pewnie ogranicza.Moze ktos mi cos doradzi,czy czekac na moj czas do US i siedziec bezczynnie w Polsce czy jakos sprobowac w Kanadzie.
Rademedes Napisano 3 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2009 przejsc z kanady do usa? trudno powiedziec, tam jest jak gdzie indziej zalezy na kogo sie trafi jesli bedziesz leciec z kanady do usa to odprawa amerykanska jest juz na lotnisku w kanadzie, w przypadku przejsc ladowych, na danym przejsciu sprawdz czy kwalifikujesz sie na jakis wyjazd do kanady np. na wize pracownicza, to najlepsza droga zeby starac sie potem o pobyt staly (idealna droga dla ludzi, ktorzy nie kwalifikuja sie na skilled worker), w kanadzie niestety nie jest tak kolorowo z praca bez papierow, mozna za to zrobic prawo jazdy nie majac tam pobytu (w Ontario, nie wiem jak w innych prowincjach), ale poza uprawnieniem do prowadzenia samochodu zadnych specjalnych przywilejow ono nie daje nie wiem jak ma sie sprawa ubezpieczenia medycznego w przypadku wiz pracowniczych, ale jesli go nie ma, ze tak powiem danego od pansta, to jest niestety nic przyjemnego - zreszta podobnie jak w USA, a Ty jak wspomnialas masz dwojke dzieci wiec trzeba to dobrze przeanalizowac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.