Skocz do zawartości

Legalny Pobyt - Zamiana J1 Albo B2 Na Rezydenture - Sponsor ?

gwizdek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie !

Rok temu bylem na J1 i bardzo mi sie spodobalo w USA mam tez wize na 10 lat turystyczna w tym roku dostalem znowu J1 i lece ale chcialbym tam zostac - ja kto zrobic zeby bylo wszystko legalnie - tzn co musze miec sponsora czy jak to wyglada ? Wiem ze pracodawca mi pomoze tak samo wiem ze mozna sie udac do kongressmana i on tez cos chyba pomaga ?

Nie wiem od czego zaczac - POMOZCIE !!!

Lukasz

Napisano

A od kogo to wiesz ze Kongresmen pomaga?jesli tak by bylo to nikt by nie mial problemow z legalizacja pobytu :)

masz jakis dobry zawod?

Zacznij moze od przeczytania dzialu emigracja i bedziesz wiedzial co i jak.

Napisano

z tego co wiem to niektore biura kongresmenow pomagaja to fakt - ale tylko wypelniac formularze... np I130 itp...

Napisano

W zeszlym roku pisalem do kongresmena z mojego okregu maila i mialem nawet wizyte i powiedzial ze pomogl by mi w zalegalizowaniu pobytu - niestety nie pytalem o szczegoly bo wtedy nie interesowalo mnie to.

Co od SSN i PRAWA JAZDY to juz mam

Napisano

Kongresman może interweniować w sprawach imigracyjnych czy innych urzędowych, jeśli są kłopoty (zaginięcie GC co znam z autopsji, wleczenie się FBI check, przyznania SSN o czym pisze KB). Mogą też, jeśli uznają to za słuszne, interweniować w sprawach deportacji, nieprzyznania GC itp. Zajmują się też przypadkami naruszenia konstytucji.

Naturalnie nie są to główne zadania kongresmana, piszę o tych które tyczą zainteresowanych sprawami z tego forum :)

Pierwsze słyszę by załatwiali komuś sponsorów lub wypełniali papiery imigracyjne. Jeśli sie mylę to przepraszam.

Napisano

Jackie jak przyszedl obywatel USA do takiego biura to mu pomogli wypelnic papiery :) i to miala na mysli pewnie ankam ;)

gwizdek to moze idz do niego jeszcze raz i powiedz mu cala prawde i zobaczmy co On na to .. Powiedzial Ci Kongresmen ze pomoglby Ci a ze nie pomoze(pomoge) i ze na 100% dostaniesz GC .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...