gwizdek Napisano 16 Maja 2008 Zgłoś Napisano 16 Maja 2008 Witajcie ! Rok temu bylem na J1 i bardzo mi sie spodobalo w USA mam tez wize na 10 lat turystyczna w tym roku dostalem znowu J1 i lece ale chcialbym tam zostac - ja kto zrobic zeby bylo wszystko legalnie - tzn co musze miec sponsora czy jak to wyglada ? Wiem ze pracodawca mi pomoze tak samo wiem ze mozna sie udac do kongressmana i on tez cos chyba pomaga ? Nie wiem od czego zaczac - POMOZCIE !!! Lukasz
sly6 Napisano 16 Maja 2008 Zgłoś Napisano 16 Maja 2008 A od kogo to wiesz ze Kongresmen pomaga?jesli tak by bylo to nikt by nie mial problemow z legalizacja pobytu masz jakis dobry zawod? Zacznij moze od przeczytania dzialu emigracja i bedziesz wiedzial co i jak.
Jackie Napisano 16 Maja 2008 Zgłoś Napisano 16 Maja 2008 Z jakiej racji kongresman miałby Ci pomagać?
Agula Napisano 16 Maja 2008 Zgłoś Napisano 16 Maja 2008 Nie wiem od czego zaczac - POMOZCIE !!!Lukasz Najlepiej od poczytania kilku stron, ktore wcale nie jest tak trudno znalezc. http://www.prawoimigracyjneusa.com/ http://www.uscis.gov/portal/site/uscis
ankam Napisano 16 Maja 2008 Zgłoś Napisano 16 Maja 2008 z tego co wiem to niektore biura kongresmenow pomagaja to fakt - ale tylko wypelniac formularze... np I130 itp...
gwizdek Napisano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 16 Maja 2008 W zeszlym roku pisalem do kongresmena z mojego okregu maila i mialem nawet wizyte i powiedzial ze pomogl by mi w zalegalizowaniu pobytu - niestety nie pytalem o szczegoly bo wtedy nie interesowalo mnie to. Co od SSN i PRAWA JAZDY to juz mam
Jackie Napisano 17 Maja 2008 Zgłoś Napisano 17 Maja 2008 Kongresman może interweniować w sprawach imigracyjnych czy innych urzędowych, jeśli są kłopoty (zaginięcie GC co znam z autopsji, wleczenie się FBI check, przyznania SSN o czym pisze KB). Mogą też, jeśli uznają to za słuszne, interweniować w sprawach deportacji, nieprzyznania GC itp. Zajmują się też przypadkami naruszenia konstytucji. Naturalnie nie są to główne zadania kongresmana, piszę o tych które tyczą zainteresowanych sprawami z tego forum Pierwsze słyszę by załatwiali komuś sponsorów lub wypełniali papiery imigracyjne. Jeśli sie mylę to przepraszam.
sly6 Napisano 17 Maja 2008 Zgłoś Napisano 17 Maja 2008 Jackie jak przyszedl obywatel USA do takiego biura to mu pomogli wypelnic papiery i to miala na mysli pewnie ankam gwizdek to moze idz do niego jeszcze raz i powiedz mu cala prawde i zobaczmy co On na to .. Powiedzial Ci Kongresmen ze pomoglby Ci a ze nie pomoze(pomoge) i ze na 100% dostaniesz GC .
Rademedes Napisano 17 Maja 2008 Zgłoś Napisano 17 Maja 2008 prawa to chyba nawet kongresmen nie przeskoczy jesli jest jednoznaczne w pewnych kwestiach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.