zuzia Posted June 9, 2008 Report Posted June 9, 2008 czesc. mam pytanie 90 dni temu otrzymalam pozwolenie na prace,czy ktos moglby mi udzielic informacji jak dlugo bede czekac do finalu sprawy.dziekuje z a odp .pozdrawiam
Jackie Posted June 9, 2008 Report Posted June 9, 2008 Pozwolenie na pracę nie ma nic wspólnego z czasem oczekiwania na GC. Sprawdź sobie tutaj https://egov.uscis.gov/cris/jsps/ptimes.jsp ile mniej więcej czeka się w miejscu gdzie przebywasz (Field Office), szukaj pod I-485 Application to Register Permanent Residence or Adjust Status (zgaduję że o to chodzi).
zuzia Posted June 9, 2008 Author Report Posted June 9, 2008 ja mam zlozone dokumenty w service nebraska.czy moze mi pani podpowiedziec jak mam tego szukac?dziekuje za odp
Jackie Posted June 9, 2008 Report Posted June 9, 2008 Liczy się lokalny oddział USCIS, bo tam będzie interview. Napisz w którym mieście będziesz miała interview, tzn. gdzie mieszkasz. Przypuszczam że legalizujesz stały pobyt na podstawie małżeństwa z obywatelem?
zuzia Posted June 9, 2008 Author Report Posted June 9, 2008 witam,nie legalizuje stalego pobytu przez obywatela US,jestem sponsorowana przez pracodawce razem z mezem,zatem zastanawiam sie jak dlugo to jeszce potrwa,zanim dojdzie do finalu.Oboje jestesmy z NY ,pozdrawiam:)
Jackie Posted June 9, 2008 Report Posted June 9, 2008 Najlepiej spytać prawnika który prowadzi sprawę. Ja guzik się orientuję w sponsorowaniu przez pracodawcę
karina Posted June 9, 2008 Report Posted June 9, 2008 witam,nie legalizuje stalego pobytu przez obywatela US,jestem sponsorowana przez pracodawce razem z mezem,zatem zastanawiam sie jak dlugo to jeszce potrwa,zanim dojdzie do finalu.Oboje jestesmy z NY ,pozdrawiam:) zalezy w jakiej jestes kategorii i jaka jest Twoja PD (priority date). Jesli jestes w kategorii 3 (skilled worker) wtedy moga minac lata zanim sprawa dojdzie do finalu, bo jest to najbardziej popularna kategoria, mnostwo aplikacji i malo wiz.
ewa k Posted June 11, 2008 Report Posted June 11, 2008 zalezy w jakiej jestes kategorii i jaka jest Twoja PD (priority date). Jesli jestes w kategorii 3 (skilled worker) wtedy moga minac lata zanim sprawa dojdzie do finalu, bo jest to najbardziej popularna kategoria, mnostwo aplikacji i malo wiz. dzien dobry a jak jestem w pierwszej kategorii,czyli rodzic obywatela?
karina Posted June 11, 2008 Report Posted June 11, 2008 Jesli dokumenty sa bez bledow to nie znam sprawy, zeby rodzic obywatela czekal dluzej niz 6-8 miesiecy na green card. W wyjatkowych przypadkach przeciaga sie do roku czasu.
zuzia Posted June 12, 2008 Author Report Posted June 12, 2008 zalezy w jakiej jestes kategorii i jaka jest Twoja PD (priority date). Jesli jestes w kategorii 3 (skilled worker) wtedy moga minac lata zanim sprawa dojdzie do finalu, bo jest to najbardziej popularna kategoria, mnostwo aplikacji i malo wiz. dziekuje za odpowiedz jeszcze jedno pytanie p Karino odnosnie formy I-140 sprawdzam od jakiegos czasu na stronie USCIS jak przebiega rozpatrywanie tejze formy mam ja zlozona od ubieglego roku tz maja i widze,ze od bodajze 2 miesiecy nic sie nie zmienilo caly czas pokazuja ta sama date,czy rozpatrwanie tej formy jest uzaleznione od dostepnych nr wiz? dziekuje i pozdrawiam:)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.