Skocz do zawartości

Wyjazd Do Usa

cesar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Uczę się w technikum informatycznym, technikum jest 4 letnie , na studia się nie wybieram. Mam pytanie czy dostane prace w USA jako tech. informatyk? i czy jest możliwość dalszej nauki w stanach w razie wygranej w loterii wizowej( oczywiście jak odblokują Polskę ).

Napisano

A wiesz dobrze ze musisz miec zawodowe wyksztalcenie lub tez srednie aby wziasc udzial w loterii ? no chyba ze po skonczonym technikum wyslesz zgloszenie jesli bedziemy brali w nim udzial..Moze byc tak ze Twoi rodzice zostana wylosowani to wtedy moglbys poleciec z nimi ale wtedy tez trzeba spelnic pare warunkow.

Napisano

W Stanach nie bardzo wiedza co to jest technikum, wiec bedziesz traktowany jako normalny high school graduate -- co nie daje ci szans na zadna porzadna prace poza na budowie, sprzataniem, McDonald's itp. Jest tu natomiast bardzo wiele mozliwosci doksztalcania sie, studiow itp.

• 1 miesiąc później...
Napisano

form doksztalcania sie w usa jest wiele a jaka droge wybierzesz bedzie zalezalo jaka prace dostaniesz no i powiem ci jedno nie tylko wiedza "lawkowa" da ci wymarzona prace. Doswiadczenie i jeszcze raz doswiadczenie, w wielu ogloszeniach jest napisane aby osoby z brakiem doswiadczenia nie odpisywac na ogloszenie,nie oznacza to ze nie znajdziesz pracy . Na poczatek to gdzies zalapac sie na chwilke wyciagnac jak najwiecej i do przodu ale to jak w innych krajach. Jak masz szanse to skoncz studia w polsce(znacznie taniej ) niz za wielka woda. Tu za szkole placisz grube tysiace wiec ... decyzja nalezy do ciebie. Z mojego doswiadczenia mimo ze skonczylem studia geodezyjne pracuje w geodezji ale .....aby dostac licencje w usa,aby cos zaczac swojego to musze isc do szkoly z $$$$$$ bo zaliczaja mi cos pomiedzy licencjatem i magistrem bo mi brakuje bo maja inny program nauczania wiec sam widzisz ale powiem ci jedno jak dobrze to rozegrasz i bedziesz trzymal sie sciezki ktora wybierzesz to dasz rade. powodzonka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...