Kamildzianka Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Czesc! Otoz bylam na wizie J1 od 2004-2006 bez przesiedzenia wizy, itd. Wszystko legalnie, powrot w terminie. Otoz staram sie teraz o K1. Napisane jest, ze musze miec ze soba zaswiadczenia o niekaralnosci z miejsc, w ktorych mieszkalam +6 m-cy. W tej sprawie dzwonilam juz do dwoch Police Dept. z dwoch miejsc zamieszkania w ciagu tych dwoch lat - zadna z nich nie chce mi wydac stosownego dokumentu! Dzwonilam tez do Konsulatu z Wa-wie - stwierdzono, ze, owszem, zasw. takowe jest potrzebne, ale nie z USA, gdzie przeciez wraz z iuszczeniem oplaty przez narzeczonego przy petycji na K1, przechodze background check i ze jestem juz sprawdzona. Jak to wyglada? Juz dostalam formularz WRW i teraz nie wiem, co robic. Czy faktycznie takowe zaswiadczenia sa mi potrzebne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted September 7, 2008 Report Share Posted September 7, 2008 Nie wiem czy będziesz sprawdzana teraz podczas K1, czy później, gdy będziesz się starała o Adjustment of Status, ale będziesz na 100% miała FBI check. M.in za to płacisz składając papiery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamildzianka Posted September 8, 2008 Author Report Share Posted September 8, 2008 Dzwonilam dzisiaj do konsulatu i pani powiedziala, ze zasw. obejmuja wszystkie inne kraje, oprocz USA, bo jestem przez nich sprawdzona przy skladaniu petycji. Pozwolilam sobie przeszukac internet w tej sprawie i znalazlam info dosc zagrzebane, mala wzmianke. Dopisuje wam, aby na przyszlosc byla przydatna: Note: Present and former residents of the United States should NOT obtain any police certificates covering their residence in the U.S. http://travel.state.gov/visa/immigrants/in...195.html#police Jestem szczesliwa, ze jednak nie musze sie o to starac, bo cala procedura zajelaby mi pare miesiecy. Ale szlag mnie trafi, jesli sie ktos do mnie doczepi w konsulacie! Chyba sobie normalnie to wydrukuje, zeby miec na pismie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Kamildzianka dziekuje za tego posta i czekam na dalsza relacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.