Skocz do zawartości

W&t 2009

Ola110

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Oby u mnie tez były takie możliwości. Ale zdawanie egzaminu w październiku to troche ryzykowne jest.

A poza tym na W&T trzeba sie zapisywac juz. A terminy egzaminów to Bóg raczy wiedziec kiedy nam podadza.

Bez ryzyka nie ma zabawy :)

Na W&T zapisac mozna sie teraz i w razie problemow zmodyfikowac termin wylotu (zwykle istnieje taka mozliwosc, czesto wplywa jednak na ostateczna cene biletu).

Na Twoim miejscu staralbym sie o wczesne zaliczenie egzaminow i wylecialbym do USA na poczatku czerwca (zdecydowanie lepiej wyjechac wczesniej niz wrocic pozniej - 4 miesiace od 1 czerwca to naprawde nie to samo co 4 miesiace od 1 lipca).

Napisano

Zwykle nie ma z tym wiekszych problemow, naprawde.

Doswiadczenia moje i moich znajomych mowia, ze pracodawcy zatrudniajacy studentow z Polski raczej malo sie nimi przejmuja - te wyjazdy do USA dla niektorych z nas wydaja sie czyms szalenie waznym i 'perfekcyjnie zorganizowanym', a otrzezwienie przychodzi gdy pracodawca zapomina nas odebrac z lotniska (mimo, ze umawial sie z nami dokladnie) :)

Na pewno sa prace, w ktorych rzecz wyglada inaczej - nie chcialbym generalizowac - podejrzewam jednak, ze dla wiekszosci pracodawcow takie podejscie jest wspolne.

Do tematu W&T trzeba czasem podejsc na luzie - nie wszystko zalezy od nas ...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja mam pytanie troche z innej beczki, kiedys przegladałam tu na forum stronki gdzie wymienione byly serwisy gdzie mozna szukac pracy na w&t. No i teraz kiedy bardzo by sie przydała taka podpowiedz nie umiem tego znalesc...prosze o pomoc:-(

Napisano

Cześć

Wzorem moich starszych braci zdecydowałem się na program W&T. Początkowo byłem zainteresowany Fosterem, ale jako że biuro mają tylko w Warszawie (jestem z Katowic) to trochę utrudnia to komunikację. W tym poscie przeczytałem że równie dobre opinię ma Almatur, który dodatkowo ja biuro w Katowicach.

Wszyscy mówili że lepiej jechać na zachodnie wybrzeże, więc zdecydowaliśmy (z 2 kolegami) się na słoneczną Kalifornię :). W poniedziałek wybieramy się do Almatura poszukać konkretnych ofert. Ale już teraz jestem w stanie zgadać się odnośnie wspólnego mieszkania/pracy.

jak coś to wyślijcie PW

Napisano
Hej, jestem juz po aplikacji w ccusa, mam wgląd w baze pracodawców i musze powiedzieć, że jest w czym wybierać. Nie wiem czy to dużo ale na chwile obecna 35 pracodawcow(wiekszosc ma kilka miejsc pracy) i codziennie sa nowi...

Ostatnio ta lista tez byla pelna. Bylo bardzo duzo pracodawcow na mapce z tym ze wszyscy juz w lutym/marcu byli pozajmowani. A CCUSA oczywiscie ich nie usuwało i wysyłalem zgłoszenia na ktore pracodawcy odpowiadali ze juz nie ma miejsc. I pracy przez ta stronke nie znalazłem. Tak wiec ta stronka to taka sciema raczej. No chyba ze w tym roku jest inaczej.

Mimo to polecam CCUSA bo sa najtansi chyba. Inne biura zdzieraja jak moga. Minusem CCUSA sa tez kiepskie oferty na targach (praktycznie do samych parkow rozrywki).

A co do opcji independent to jest fajna ale trzeba byc przygotowanym na dosc dlugie szukanie pracy. Ja szukalem ponad tydzien ale niektorzy mieli duze problemy ze znalezieniem. :) Pewnie to zalezy tez od miejsca do ktorego sie wybieracie i od znajomosci jezyka itp.

Napisano

Mam pytanie. Czy w tym momencie nie jest już za późno żeby zdecydować się W&T? Z tego co się zorientowałem na stronach biur to chyba nie. Obawiam się jednak że mogły zostać już same ochłapy jeśli chodzi o oferty. Pomysł pojechania na W&T narodził się zupełnie spontanicznie w mojej głowie właśnie teraz. Jestem na ostatnim roku na polibudzie i pomyślałem czemu by nie przełożyć obrony na październik i nie skorzystać ze studenckiego klimatu ostatni możliwy raz. Wcześniej po@#$na uczelnia nie dawała mi specjalnie takiej możliwości.

Napisano

Hej, też jestem na ostatnim roku. Na worku byłam już dwa razy. Jak najbardziej polecam wiec decyduj sie czym prędzej :P. Co do ofert, to zalezy gdzie chciałbyś jechac, ale napewno znajdziesz jeszcze wiele ciekawych propozycji, niektórzy decyduja sie jeszcze później niz Ty :P. Ja np. lece na Alaske, pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...