Ola110 Posted October 6, 2008 Report Posted October 6, 2008 Szukam chętnych do wyjazdu na WAT w 2009r, najlepiej z Katowic lub okolic. Ma to być mój pierwszy wylot, dlatego zdecydowanie raźniej będzie planować wspólnie z kimś takie przedsięwzięcie. Narazie rozważam wszystkie opcje łącznie z Alaską. Piszcie.Moje gg 2552173 .
MATEUSZTG Posted October 7, 2008 Report Posted October 7, 2008 hEJ... też wybieram sie pierwszy raz z dziewczyną...jade do biura ccusa w warszawie (przy okazji zjazdu na uczelni) jestem z okolic Katowic a dokładniej z Tarnowskich Gór chcielibysmy do kaliforni ale to sie zobaczy
Ola110 Posted October 7, 2008 Author Report Posted October 7, 2008 Ja zastanawiam sie nad biurem YES w Katowicach. Koleżanka byłam z nimi właśnie w Kalifornii i jest super zadowolona:-) Jak juz cos konkretnego postanowicie to dajcie znać
Wojtek-J Posted October 8, 2008 Report Posted October 8, 2008 O CCUSA opinie sa raczej niezle, mozecie poczytac co nieco np. w watku http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=6948 (w archiwum mozna znalezc troche wiecej informacji o nich). Co do YES - uzbieralo sie troche pozytywnych i troche negatywnych opinii na ich temat (tych ostatnich chyba wiecej). Nie wiem czy w 2009 roku bedzie mozliwosc samodzielnego kupna biletu lotniczego bez 'kar' (ostatnio wiekszosc biur przeszlo na takie warunki - wymusila to konkurencja), w przeciwnym wypadku trzeba przygotowac sie na wysoka cene biletu kupowanego poprzez to biuro (a uczestnicy byli z tego zwykle mocno niezadowoleni). Ja osobiscie nie wybralbym juz chyba biura, ktore nie pozwala na samodzielne kupno biletu - jak pokazuja doswiadczenia wielu osob - biura lubia zarobic dodatkowo na posrednictwie w zakupie biletow i taka 'prowizja' przekracza momentami kwote 1000 zl. Przegladajac na szybko strone YES nie widze informacji o mozliwosci samodzielnego zakupu biletu (ale moze cos pominalem?). Przy okazji - wyszukiwarka forum nie zareaguje odpowiednio na fraze "yes" (podejrzewam, ze jest za krotka), ale juz po wpisaniu "yesa" lub "yes*" (czyli yes gwiazdka) pojawi sie sporo wynikow ( http://www.usa.info.pl/board/index.php?act...hlite=%2Byes%2A ). Wszelkim pierwszoroczniakom szczerze radze przejrzenie archiwum forum i przeczytanie opinii o biurze, z ktorym zamierzaja wyjechac za ocean. To naprawde istotne - moze zapobiec rozczarowaniom, zalom i szeregowi nieprzyjemnych sytuacji. Powodzenia w podboju USA!
MATEUSZTG Posted October 8, 2008 Report Posted October 8, 2008 hmm...a Twoja koleżanka miała możliwość wybrania sobie miejsca, w którym chce pracować, czy oferta została Jej z góry przedstawiona?
Ola110 Posted October 8, 2008 Author Report Posted October 8, 2008 Biuro przedstawiało jej propozycje pracy i w końcu przystała na kasjerkę w restauracji w jakimś kurorcie. Podobno wypłata taka sobie, za to napiwki całkiem, całkiem:) Kurcze, teraz to juz sama nie wiem na co sie tu zdecydować...
MATEUSZTG Posted October 8, 2008 Report Posted October 8, 2008 Szczerze mówiąc chcemy jechać do usa teraz poki jesteśmy studentami i możemy sobie na to pozwolić, pogadać, poznać kulture no i przedewszystkim zwiedzać...jeżeli chodzi o pracę to chciałbym jedynie nie byc stratny przegladałem rano oferty z YESu i ALMATURU (nudzi mi sie w pracy) myśle ze coś fajnego sie trafi - czas chyba też sprzyja tym wcześniej zdecydowanym
sly6 Posted October 8, 2008 Report Posted October 8, 2008 Ola110 a gdzie sie czujesz dobrze tzn w jakiej rodzaju pracy?to wybierz taki aby zarobic ale wez pod uwage to aby czuc sie dobrze z tym co robisz a bedzie dobrze
Wojtek-J Posted October 8, 2008 Report Posted October 8, 2008 Wolalbym Almatur, to raczej sprawdzona firma i opinie o niej lepsze. Oferty pracy w Yes nie powalaja na kolana ich wyjatkowoscia, za to ceny biletow tak (tyle, ze w negatywnym znaczeniu tego slowa).
MATEUSZTG Posted October 8, 2008 Report Posted October 8, 2008 Wojtek, Almatur wybrałbyś, gdyby był do wybory Yes i Almatur a ja zastanawiam się jeszcze nad ccusa ? Almatur Twoim zdaniem najlepszy z tej Trójcy ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.