pelasia Napisano 29 Maja 2010 Zgłoś Napisano 29 Maja 2010 Ja nieczego im nie wysylalam. Wszystkie dokumenty potwierdzajace nasze malzenstwo zabaralam ze soba na interview. Szczerze mowiac wiele tych dokumentow nie mielismy, z Twojego postu wynika ze masz wiele wiecej od nas. My mielismy tylko rachunek za prad, rachunek za telefony komorkowe, wspolne rozliczenie podakowe, zdjecia z 4 wspolnych lat, dokumenty naszego wspolnego psa na nas obojga . Dom moj mezus kupil pare lat przed naszym slubem wiec moje nazwisko nigdzie nie figuruje, z samochodami bylo podobnie. Moim zdaniem nie chodzi tak bardzo o te wspolne dokumenty, bo wiekszosc ich mozna sobie wyrobic w ciagu tygodnia, jest to banalnie latwe, chodzi o wiarygodnosc. Na interview oni sa czujni i wiedza jakie wypowiedzi daja im "swiatelko ostrzegawcze". Nasze interview przeszlo bez problemow. Nalezy mowic prawde nawet jesli sie wydaje ona ryzykowna. Nie ma co krecic, wymyslac i zmyslac a bedzie dobrze. Pozdrawiam
domi01 Napisano 30 Maja 2010 Zgłoś Napisano 30 Maja 2010 Serdecznie dziekuje za rade! Nawiasem mowiac masz z pewnoscia racje, ze same papierki nie stanowia na nic 100-procentowego dowodu. Chyba wysle na poczatku tylko te najbardziej administracyjne dokumenty - o wspolnym koncie, wspolnym wynajmie mieszkania - a wszystkie bardziej osobiste, typu zdjecia, bilety, przyniesiemy na interview. Zgadzam sie tez, ze mowienie prawdy jest bezcenne - i najprostsze! Dzieki jeszcze raz za pelna otuchy odpowiedz!!! Milego weekendu
Emilka80 Napisano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2010 Tak przeglądam każdego dnia czas oczekiwań na forum i szczerze mówiąc narobiłam sobie dużo nadziei, że papiery przyjdą raz dwa a tu nic (Przyleciałam na K1, pobraliśmy się, wysłałam papiery o AOS 18 marca, papiery zatwierdzone 30 marca, odciski 15 kwietnia i do teraz nic.. na stronie USCIS od 30 marca status nawet się nie zmienił, siedzę na Alasce od 2lutego (długo czekałam na akt ślubu, dlatego papiery złożyłam dopiero w marcu), sezon letni już się zaczął, dwie prace na mnie czekają (ale powoli wszyscy robią się nerwowi) i sama nie wiem.. Martwię się, że coś jest nie tak.. Czy jest jakaś możliwość sprawdzić czy wszystko jest ok? Wszyscy z Was mieli sprawę pozwolenia na pracę załatwioną szybciej.. ehh, na K1 czekałam dłużej niż inni, i teraz znowu.. Carlocia jak Cie mogę pocieszyć to też czekam... Ja wyslałam papiery 20 stycznia, NOA datowane 27 stycznia.... Odciski miałam szybko po zaraz w lutym. Potem długo nic. Pozwolenie na pracę dotarło do mnie 25 marca, AP kilka dni wcześniej. Od tamtej pory cisza. Mineły w sumie ponad 4 miesiące i sama się denerwuje że coś nie tak. Inne osoby które w podobnym czasie składały papiery o zieloną kartę, już ją dawno maja albo są po interiew. A mi ciagle pokazuje status 'Initial Review' Narazie czekam, choc trudno powiedzieć że cierpliwie. Chciałabym mieć to już z głowy, a nie się zastanawiać czy bedzie interview i kiedy. Daj znać, jak bedzie jakiś postęp u Ciebie! Pozdrawiam serdecznie
irma Napisano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2010 Hej! Dziewczyny, chce sie przylaczyc do Waszego wspolnego oczekiwania 03/20/2010 - Mailed our I-130, I-485, I-765 03/22/2010 - NOA1 date received 04/26/2010 - REF 04/28/2010 - Biometrics 05/20/2010 - wyslanie brakujacych doc i wciaz nie ma zadnych zmian w statusie sprawy. To czekanie na interview jest naprawde uciazliwe. Napisze jak cos sie zmieni. Serdecznie Was pozdrawiam
carolcia2 Napisano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2010 Pozwolenia na pracę jak nie miałam, tak nie mam, ale za to dostałam termin spotkania o zieloną kartę.. Tylko, że nawet się cieszyć z tego nie umiem, bo ja naprawdę bardziej do pracy chcę iść, niż dostać tą zieloną kartę.. ehh
sly6 Napisano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2010 tak czasami jest ze dostaje sie zielona karte a pozwolenia nie ma...czasami to przychodzi prawie w tym samym czasie ze masz pozwolenie i zielona karte ..wtedy takie pozwolenie mozesz sobie w tzw ramki wlozyc
carolcia2 Napisano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 Dostałam dzisiaj pozwolenie na pracę!! Co więcej, nawet już byłam w pracy!! w końcu to czekanie się skończyło. Jeszcze za 11 dni spotkanie o zieloną kartę i koniec. Ludzie, ile to wszystko kosztowało mnie cierpliwości.. Dziękuję za wsparcie!
carolcia2 Napisano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2010 w końcu i ja miałam swoje spotkanie o green card.. czekaliśmy może 5 minut, przybyliśmy 5 minut przed czasem, rozmowa trwała może 10 minutek; mieszkamy na Alasce, więc mam wrażenie, że tu jakoś tak swobodnie do wszystkiego podchodzą.. mieliśmy kilka pytań, pytali męża o moją date urodzenia, imiona moich rodziców, gdzie się spotkaliśmy i kiedy, a także dlaczego się we mnie zakochał później mnie o mój SSN - oczywiście tylko cztery ostatnie cyfry znałam, i o mój numer kontaktowy oraz o nasz mailing adres.. aa i jeszcze, o moje wizy J1 wszystkie, bo miałam ich.. aż cztery, i jeszcze do tego turystyczną. ale zanim odpowiedziałam na pytanie, kobieta stwierdziła "aaa już wiem, u Ciebie wszystko było ok, bo zawsze na czas wracałaś i przez to nie dostałaś zakazu wjazdu przez dwa lata.." Ogólnie uważam, że kobietka była bardzo zorientowana w Naszych papierach. No i w końcu po strachu!!! najpierw matura, później obrona magisterki, a teraz green card!! haha..
carolcia2 Napisano 12 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2010 10 lipca 2009 roku wyslalismy z narzeczonym aplikacje o K1 ze Stanow, dokladnie rok pozniej 10 lipca 2010 roku otworzylam koperte z moja zielona karta dluga droga, sporo stresu i kosztow, rozstanie i czekanie.. ale warto bylo!! pozdrawiam i jedna rada dla nowych uzytkownikow forum - zanim uzupelnisz i wyslesz jakakolwiek aplikacje, przeczytaj dokladnie forum, bo tutaj znajduja sie najlepsze wskazowki.. powodzenia.
domi130 Napisano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam wszystkich! Dzisiaj wybieramy się z mężem na biometrics. Przyleciałam na K1, po ślubie wysłaliśmy dokumenty o AOS, EAD i Travel Document.( 07/09/2010) Dostaliśmy NOA do każdej aplikacji 07/16/2010, następnie ASC Appointment Notice for Biometrics 07/22/2010 a następnie RFE!! Wysłaliśmy kopię podatków, ale tylko najważniejsze strony z trzech lat, bo stwierdziliśmy że za dużo tego będzie. Więc dostaliśmy ten list że nie ma wystarczająco dużo dowodów, że mąż zarabia 125% progu ubóstwa, co jest w ogóle nie możliwe ! Zadzwoniliśmy na infolinię- gdzie powinni nam dać więcej informacji, mieliśmy wiele pytań. Pan z którym rozmawialiśmy nie powiedział nam nic oprócz tego, że nie kwalifikujemy się do 125% i żeby sobie sprawdzić stronę internetową- co mogliśmy zrobić odrazu nie dzwoniąc nigdzie i czekać 30 aż nas połączą! Obsługa straszna, zero pomocy! !! Jakoś sami do tego doszliśmy i w tym momencie wysyłamy mnóstwo dokumentów, bank statemets z całego roku, potwierdzone notarialnie, całe zenanie podatkowe z trzech lat jakieś 150 stron! i wiele innych. Chyba się zakopią w tych papierach. Zobaczymy jak dalej pójdzie, mam nadzieję, że w miarę szybko, bo utknęłam w domu - nie mam prawa jazdy i nie mogę mieć bo muszę otrzymać NOA2 approval notice! W sumie wszystko w kółko, jedyne co nam się udało załatwić to tylko konto bankowe, reszta: SSN, prawko, akt własności etc. muszę mieć zieloną kartę. Czemu tak wszystko jest na około.??? Eh. Poczekamy i zobaczymy. Życzę powodzenia wszystkim. Radzę wysłać wszystkie dokumenty, nie ważne jak dużo ich jest, zwłaszcza podatki!! Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.