KW Napisano 17 Marca 2010 Zgłoś Napisano 17 Marca 2010 Ja bym składała papiery dopiero po powrocie z polski, przygotuj sobie wszystko, uzbieraj dobrą ewidencję, włóż w kopertę i czekaj papiery musisz wysłać w przeciągu tych 90 dni, po przyjęciu dokumentów przyślą ci NOA1 które przedłuża ci twoja dwuletnia kartę o kolejny rok, posiadając przeterminowaną kartę i to pismo możesz robić wszystko tak jak byś miała ważną kartę jest zbyt duże ryzyko że dostaniesz zaproszenie na odciski, RFE albo zaproszenie na interview w czasie twojego wyjazdu, a przesuwanie tego jest bardzo trudne. Im miej kontaktu z USCIS tym lepiej, mniej możliwości żeby coś spaprali popatrz tez na tą listę i podobne na visajourney.com http://www.visajourney.com/forums/topic/23...s/page__st__450 odciski ostatnio bywają gdzieś miesiąc po wysłaniu, ale mogą być wcześniej, lepiej poczekać
Jim Beam Napisano 17 Marca 2010 Zgłoś Napisano 17 Marca 2010 Im mniej kontaktu z USCIS tym lepiej, mniej możliwości żeby coś spaprali Madre i prawdziwe, podpisuje sie oboma lapami.
ankam Napisano 18 Marca 2010 Zgłoś Napisano 18 Marca 2010 dzieki za odzew, chyba zrobie tak jak mowisz KW - mniej stresow, a w koncu mam byc na "wakacjach" pozdro
Rafal84 Napisano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 Wiem ze jest to juz przestarzaly post. Mam pytanie: czy przy odnawianiu 2 letniej Zielonej Karty potrzebne jest wysylanie sponsorstwa ?
sly6 Napisano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 zapoznaj sie z tym temat dobrze ,plus co pisala akma,kw w swoich postach-tematach http://www.usa.info.pl/board/Przedluzenie-...rty-t16069.html
Rafal84 Napisano 1 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2011 A ile dokumentow nalezy wyslac do USCIS ? Rachunki itd powinny byc z ostatniego miesiac przed wyslaniem do USCIS? Z jakich miesiecy trwania zwiazku USCIS chce rachunki? Bo ze wszystkich miesiecy USCIS chyba nie chce dokumentow ?
akma Napisano 1 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2011 Co do dokumentow, odpowiedzi znajdziesz w linku, ktory podal sly. Rachunki - z kazdego typu (np. prad, gaz, bank) po trzy za kazdy rok wystarczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.