andyopole Napisano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2009 Europejskie tanie linie osiagnely w tej dziedzinie mistrzostwo swiata. Oplata za check-in czy za kazdy bagaz to normalka. Od jakiegos czasu pobieraja oplate za transakcje karta kredytowa, jesli kupujesz bilet dla trzech osob placisz x trzy oplaty, chociaz bilet i transkacja jest jedna. Slowko do tworczyni tego watku: kazda linia ma swoje wlkasne patenty i pomysly na temat wyciagania dodatkowych pieniedzy, na stronie przewoznika napewno znajdziesz informacje na ten temat.
donata771 Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2009 Masz racje andyopole co do tych patentow,swoja droga juz wiem dlaczego gdy ja lecialam do US rok temu i bilet kupowalam w LOT nie bylo zadnych dodatkowych oplat ale bilet byl koszmarnie drogi(w tym zapewne oplaty o ktorych czlowiekowi sie nie snilo).Moj partner lecial 5 miesiecy temu tez LOTem.Zapewne tansze linie maja do siebie dodatkowe oplaty typu wszystko w bilet wliczone procz oplaty za bagaz
andyopole Napisano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2009 LOT musi byc drogi. Polak musi czuc (w kieszeni tez) ze jedzie w daleki swiat.
Rademedes Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 lataja w ogole jakies tanie linie do USA? co do normalnych lotow do/z USA to nie powinno byc dodatkowej oplaty za bagaz, to reguluja odpowiednie przepisy a te tanie linie to czesto sie oplaca nimi leciec a czasami lepiej leciec tymi "drozszymi" raz jak policzylem koszty bagazu, oplat lotniskowych i innych cudow to roznica w bilecie tanich linii a normalnym wyszlo moze 50zl, wiec nie zawsze sa to duze oszczednosci ;-)
sly6 Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 Rademedes tzw tanich jeszcze nie ma ale jest cos takiego jak virgin z Londynu,LTU,irlandzkie linie lotnicze....
Rademedes Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 komus znajomemu kupowalem wlasnie virgin atlantic, lot z chicago i byl dosc tani i bagazy sie bralo tyle ile w innych liniach, ale trzeba pamietac o tym, ze z tego londynu tez sie trzeba czyms do Polski dostac ;-) wiec jesli dobrze pamietam lot virging kosztowal jakies 380$ z podatkami a potem ponad 200 zeby sie dostac do PL
donata771 Napisano 2 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 2 Lutego 2009 Jak na poczatku postu wspomnialam moj partner lecial z Atlanta na Floryde i juz wlasnie po wielkich turbulencjach wyladowal.Nie wiem czy kogos to zainteresuje ale juz wiem na temat platnosi za bagaz;)Platne i gotowka i karta a koszt 15 dolarow za kazda walizke
Rademedes Napisano 2 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2009 w zaleznosci od linii oplaty sa rozne, czasem bilet wiecej kosztuje ale oplat nie ma, ponizszy link powinien rozjasnic jakie sa to koszty: http://www.expedia.com/daily/flights/airline-fees.asp
donata771 Napisano 2 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 2 Lutego 2009 Pomocny link!wiesz na czym stoisz i nie ma niespodzianek;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.