Skocz do zawartości

Wiza:-)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
"wizę anulowali ze względu na zmianę nazwiska po rozwodzie "

za to też można wizę anulować ? :)

jak widać można. ;] Ale myślę, że to nie bedzie miało specjalnego wpływu, bo środki na mój pobyt są, żadna osoba z mojej rodziny nie przebywa obecnie w USA ani nielegalnie ani legalnie...A osoby do których jadę są urodzonymi Amerykaninami..

Napisano

Wybacz, ale nie mogę uwierzyć, aby TYLKO za zmianę nazwiska anulowali komuś wizę..... Szanse masz jak każdy, idz i spróbuj ! Uśmiech na buzi i odrobina dystansu a powinno być ok :)

Napisano

No więc mówię Ci naprawdę- wraz ze zmianą nazwiska nazwisko które jest na wizie jest nieaktualne! Miała wizę na 10 lat, bez niczego dostała a przez ten czas była tylko raz i to na 2 msc...gdy zmieniała nazwisko, zmieniała wszystkie dokumenty. Oni mieli ją w rejestrze jako osobę o innym nazwisku, stąd gdy się to zmieniło automatycznie anulowano wizę.

Dziękuję, mam taką nadzieję:) będę się starała w połowie kwietnia bo czekam na wydanie nowego paszportu. :)

Napisano

zaproszenie nie jest wymagane i nie pomaga w dostabiu wizy,to byly stare czasy kiedy sie pytali teraz Ich to nie interesuje.Tak wiec pozostaje sama rozmowa.

a nie bylo tak ze Twoja mama poszla na rozmowe po nowa wize bo ktos jej tak poradzil aby starac sie o nowa wize i pod czas rozmowy cos musialo wyjsc ze nie dali jej nowej wizy a ta stara anulowali..

Napisano

Nie, od tego czasu się ani razu o wizę nie starała ponieważ prowadzi w Polsce filię międzynarodowej firmy i nie może sobie czasowo pozwolić na wyjazd z kraju. Jak równiez nie miało co wyjść.

Napisano

To skad wiadomo ze wiza zostala anulowana oraz ze ma nie wazna za to ze zmienila nazwisko>?

a teraz zobacz co pisz na stronie Ambasady USA:

Jeśli mam obecnie ważną wizę, ale niedawno wyszłam za mąż i zmieniłam nazwisko, czy muszę ubiegać się o wizę wydaną na nowe nazwisko?

Nie, amerykańskie przepisy nie wymagają, aby uzyskała Pani wizę wydaną na nowe nazwisko. Może Pani podróżować do Stanów Zjednoczonych z wizą i paszportem wydanym na nazwisko panieńskie oraz kopią aktu małżeństwa na dowód zmiany nazwiska. Jeśli jednak chciałaby Pani uzyskać nową wizę wydaną na nowe nazwisko, może się Pani ubiegać o nią na ogólnych zasadach.

http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/q13_2006.html

Napisano

wymiana paszportu:

http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/q7_2006.html

I teraz ktos w urzedzie wprowadzil Twoja mame w blad,,od takich informacji jest strona Ambasady USA,telefon do Ambasady i rozmowa z kims z dzialu wizowego.A i anulowac wize moze Ambasada USA -urzednik na lotnisku

no chyba ze pod czas wymiany paszportu w urzedzie ktos przedziurkawil (kartke z wiza) to wtedy ta wiza jest nie wazna.No i tyle w tym temacie.

Napisano

a moze przy wymianie paszportu zapomniano wspomniec polskim urzednikom, zeby nie dziurkowali strony z wiza? w takim wypadku na pewno stracila ona waznosc

(chyba nadal sie dziurkuje i stempluje) - nie mam pewnosci dawno nie wymienialem paszportu

EDIT:

(za pozno wyslalem post) wiec sie powielilem ze sly6 ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...