Skocz do zawartości

Potrzebuje Pomocy

mateusz24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem Zupelnie Nowy na tym forum wiem ze bylo to juz poruszane ale zupelnie sie pogubilem wiec Moje Pytanie

Mam Dziewczyne W UsA ma obywatelstwo USA i Pl chcemy razem zamieszkac w usa Ja Jestem obecnie w Hol . Planujemy Wziasc Slub, co mam zrobic aby moc jak najszybciej poleciec do niej i mogl z nia zamieszkac Z Gory Dzieki Za Odp I Sory za dziwnie sformulowane Pytanie :blink:)

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W zadnym z wypadkow nie bedziesz jak najszybciej z nia.

Albo postarajcie sie o wize K1 - dla narzeczonych; trwa ok. 6 miesiecy, po wlocie masz 90 dni na slub i zlozenie petycji o zielona karte dla siebie.

Albo CR1 - slub w Polsce, potem narzeczona sklada na ciebie petycje, ty przechodzisz cala papierkowa robote w Polsce i wjezdzasz do USA juz z zielona karta (dobrze mowie?).

Obie opcje kosztuja, zabieraja czas, ale sa legalne. Gorzej jest wjechac na wizie turystycznej i wziac slub. Wiza turystyczna jest do zwiedzania USA, nie do slubu, wiec pozniej mozesz miec problemy ze strony urzedu imigracyjnego przy ubieganiu sie o zielona karte. Lepiej poczekac, lepiej zrobic to wlasciwie, ale nie miec klopotow.

Napisano

Nie masz pozwolenia na prace? Myslalem, ze przy K1 daja cos na lotnisku (VisaJourney tak twierdzi), a pozniej wszystko szybko leci. Hmmm teraz mnie wystraszylas :blink:

Napisano

Hmmm ja chcialem leciec na Newark. Teraz dalas mi do myslenia, bo w domu wiecej nie wysiedze :blink: Bede musial szukac polaczenia z JFK, chyba ze ktos dostal takowe pozwolenie na lotnisku w Newark?

To mniej wiecej ile czasu bedziesz musiala czekac na jakies pozwolenie? Mam nadzieje, ze niedlugo, bo ja siedze w domu 3 miesiace i juz fiksa dostaje, wiec znam ten bol. hehe

Napisano

WIem, ze daja tylko na JFK i nie sadze, aby rowniez bylo w Newark.

Po prostu szukaj samolotu do JFK, a stamtad nie bedzie tak zle dojechac do NJ. Pod JFK stoja autobusy, ktore zawioza cie na Penn Station, stamtad bierzesz pociag i przejezdzasz akurat przez Newark. Pare godzin dluzej, ale oplaca sie. No i na samym JFK poczekasz pare godzin, bo to glowny port, potem autobus jedzie 2 godziny, a pociag to juz betka.

Mam nadzieje dostac pozwolenie w czerwcu, daj Boze w maju... Masakra.

Napisano
Hmmm ja chcialem leciec na Newark. Teraz dalas mi do myslenia, bo w domu wiecej nie wysiedze :blink: Bede musial szukac polaczenia z JFK, chyba ze ktos dostal takowe pozwolenie na lotnisku w Newark?

To mniej wiecej ile czasu bedziesz musiala czekac na jakies pozwolenie? Mam nadzieje, ze niedlugo, bo ja siedze w domu 3 miesiace i juz fiksa dostaje, wiec znam ten bol. hehe

ja znam Newark i dostajesz tak samo pieczatke na 3 miesiace przy wlocie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...