nea666 Napisano 22 Marca 2009 Zgłoś Napisano 22 Marca 2009 hej. mam pytanie czy mozna wyjechac do USA bez wizy na 12 tygodni w celach turystycznych? podobno w niektórych krajach jest coś takiego, ale nie wiem czy wprowadzili to już w Polsce?
andyopole Napisano 22 Marca 2009 Zgłoś Napisano 22 Marca 2009 hej.mam pytanie czy mozna wyjechac do USA bez wizy na 12 tygodni w celach turystycznych? podobno w niektórych krajach jest coś takiego, ale nie wiem czy wprowadzili to już w Polsce? Tak, ta ustawa zaczyna obowiazywac u nas od pierwszego kwietnia.
neith Napisano 22 Marca 2009 Zgłoś Napisano 22 Marca 2009 Oj, andyopole, żarty się ciebie trzymają Jeszcze dziewczyna uwierzy, kupi bilet, a tu suprajs, potrzeba wizy
nea666 Napisano 22 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Marca 2009 heh szkoda a USA nie zapowiadały jakiejs przyblizonej daty zniesienia wiz? (nadzieja matką glupich )
bobot48 Napisano 23 Marca 2009 Zgłoś Napisano 23 Marca 2009 Leziemy w du... Amerykanom i co z tego mamy??!!! NIC!! Wizy wszystkim dookoła poznosili a my to co?? Niby najlepszy sojusznik bla bla bla..... Maja nas tam gdzie słonce nie dochodzi i takie moje zdanie o (wdech, wydech wdech wydech juz mi przeszło Pozdrawiam wszystkich:)
sly6 Napisano 23 Marca 2009 Zgłoś Napisano 23 Marca 2009 bobot48 prawo jest proste jak drut,masz miec mniej niz 10% odmow ,,dlaczego inne kraje mogly w swoich krajach zrobic cos z tym np przez media wyjasniajac na czym to polega. Inna tez sprawa ze takie wyjazdy bez wiz moga przyniesc pewne minusy i tak np. brak przedluzenia pobytu na terenie USA,pobyt na max.90 dni ,brak zmiany statusu itp...
FUGAZI Napisano 23 Marca 2009 Zgłoś Napisano 23 Marca 2009 Wizy wszystkim dookoła poznosili a my to co?? Niby najlepszy sojusznik "Wszystkim" czyli 13 krajom na świecie.
jesti 70 Napisano 23 Marca 2009 Zgłoś Napisano 23 Marca 2009 heh szkoda a USA nie zapowiadały jakiejs przyblizonej daty zniesienia wiz? (nadzieja matką glupich ) hej poSADAM NIEMIECKE OBYWTELTWO I NIEWIEM CZY MOGE LECIEC DO STANOW BEZ WIZY PROSZE POMUZCIE
Joanna30 Napisano 23 Marca 2009 Zgłoś Napisano 23 Marca 2009 Możesz. Jeśli masz niemiecki paszport, oczywiście, ale wnioskuję, że masz Możesz lecieć na 90 dni maksimum i nie możesz tego przedłużyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.